În urmă cu câteva zile a fost lansată și o petiție online, inițiată de Declic, pentru demiterea lui Marius Șișu. Până în momentul de față, petiția „STOP Incompetenței care decide soarta noastră medicală!” fusese semnată de peste 11.400 de persoane.

Șișu se află la cârma instituției din luna ianuarie a acestui an, când i-a luat locul Adrianei Cotel, numită atunci în funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

De altfel, aceasta din urmă a fost și ea schimbată din funcție, acum câteva zile. Șefa CNAS Adriana Cotel era al doilea director de instituție, apropiat de-al lui Darius Vâlcov înlăturat din funcție, după directorul ANAF, Mihaela Triculescu. Acum, Șișu ar deveni al treilea.

Adriana Cotel a fost înlocuită cu vicepreședinte Răzvan Teohari Vulcănescu, care preia conducerea ca președinte interimar. Demiterea acesteia și numirea lui Vulcănescu au fost publicate luni în Monitorul Oficial.

Înainte să fie numită în acest post, Cotel fusese președintele Agenției Naționale a Medicamentului timp de 4 luni. În martie, Recorder a publicat o investigație în care analiza incredibila ascensiune în carieră a Adrianei Cotel, căreia tocmai i se încredințase soarta celor 16 milioane de asigurați din România și un buget uriaș de 7 miliarde de euro.

Cât despre fosta șefă ANAF, Mihaela Triculescu, aceasta a fost schimbată din funcție și înlocuită cu Mirela Călugăreanu, care s-a mai aflat la conducerea Fiscului. Triculescu ajunsese în fruntea ANAF tot la recomandările lui Darius Vâlcov

Foto: Recorder.ro


Citește și:

UPDATE | Mihaela Triculescu, înlocuită de la șefia ANAF. A fost propulsată în funcție de Darius Vâlcov

UPDATE | Șefa CNAS, Adriana Cotel, a fost schimbată din funcție. Este al doilea director apropiat de Vâlcov demis

Urmărește-ne pe Google News