Vizita președintelui SUA va fi neoficială și va include observarea unor lucrări în desfășurare, conform revistei Spiegel. Biden se va întâlni cu cancelarul german Olaf Scholz și președintele Frank-Walter Steinmeier.

Summit-ul de la Ramstein, destinat donatorilor de arme către Ucraina, a fost amânat din cauza uraganului Milton. Acesta a provocat 17 decese și a afectat milioane de locuințe. Casa Albă a confirmat faptul că vizita președintelui a fost anulată din acest motiv.

„Având în vedere că deplasarea a fost anulată astăzi, încă lucrăm la modul exact în care se va desfășura summitul de la Ramstein. Angajamentul nostru față de Ucraina a fost o parte importantă din acest lucru și este de neclintit”, a declarat Emilie Simons, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, potrivit Reuters.

La reuniunea programată pentru sâmbătă, 12 octombrie, 20 de lideri mondiali urma să se intâlnească la baza aeriană americană din Germania. Printre aceștia se numără Joe Biden, președintele Franței Emmanuel Macron, prim-ministrul britanic Keir Starmer și cancelarul german Olaf Scholz.

Grupul Ramstein, cunoscut și ca Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei, urma să se reunească pentru a sprijini Ucraina. Ucraina intenționa să prezinte «planul de victorie» liderilor prezenți. Evenimentul a fost însă reprogramat, astfel că Zelenski a început un «tur european» pentru discuții cu diverși lideri.

Urmărește-ne pe Google News