De altfel, demisia sa fusese cerută, încă de acum trei zile, de toți parlamentarii, inclusiv cei ai PSD-ALDE, pe motiv că ar fi pus în pericol funcționarea autorității prin reorganizarea fulger făcută de acesta, concedierea mai multor experți cu zeci de ani de experiență în telecomunicații și detașarea în ANCOM a unor angajați de la Poșta Română și Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR), companii reglementate chiar de către ANCOM, amintește hotnews.ro.
Parlamentul l-a votat pe Adrian Diță la șefia Autorităţii Naţionale în Comunicaţii, în acest an, la începutul lunii mai, în locul lui Cătălin Marinescu, care a demisionat pentru a prelua funcția de șef al Diviziei de Strategie a Uniunii Internaționale de Telecomunicații (ITU).
Președintele și vicepreședinții Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații sunt aleși de Parlament, la propunerea Guvernului, pentru un mandat de șase ani, informează Agerpres.
În ultima lună, șeful ANCOM a fost audiat de două ori de comisiile de specialitate din Parlament.
La sfârșitul lunii septembrie, președintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, și președintele Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, Cătălin Drulă, i-au solicitat lui Adrian Diță să demisioneze de la șefia arbitrului telecom pe motiv că a realizat o reorganizare „abuzivă” a instituției, la doar trei săptămâni de la numire.
În replică, șeful ANCOM a precizat însă că toate elementele acțiunilor sale „sunt perfect legale”.
Urmează ca premierul Tudose să numească un nou șef la ANCOM, iar Parlamentul să voteze propunerea sa.
CITEȘTE ȘI… Preotul exorcist de la Tanacu trăiește izolat de lume. Cum a trecut Daniel Corogeanu de la depresie la fericire, după 12 ani de la moartea măicuței Irina