În aceste condiţii, afirmă Constantinescu, ne confruntăm cu un „atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”.
„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată”, a scris, miercuri dimineaţă, pe Facebook, Horia Constantinescu.
Acesta afirmă că şi ouăle primesc altă culoare, odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice pentru a păcăli consumatorul. Constantinescu mai spune că „acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen” și că „acum se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întregul traseu al puilor vopsiți”.
„Dacă adăugăm şi ingredientul salmonella, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonella periculoase”, a mai scris Constantinescu.
Acesta anunţă că va transmite în cursul zilei o „informare către absolut toate instituţiile ce pot verifica și cum s-a ajuns în această situaţie” și a se afla cine „a ascuns adevărul”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
K476 • 27.03.2024, 23:02
Metodele de falsificare se tot inmultesc, problema este ca fapatii nu au ce cauta in libertate. Ia sa vedem.. branza de burduf cu lapte de vaca, c areze de oaie in lapte de vaca sa miroasa laptele si branza a oaie, mezeluri vopsite cu praf de gandac carmin, injectate cu 100% saramura, gelatina si conservanti (la 1kg de carne 1l apa, sau peste) toba cu supa de oase din belsug, ciocanele si aripioare injectate cu chestii delicioase, carne veche scufundata in sânge proaspat pt a arata proaspat, spalarea mezelurilor cu detergenti, concentrat proteic recuperat de la animale bolnave, purcelusiul de lapte de 20 de zile ar fi aeconomic, daca ar fi sanatos, vitele de lapte crescut in intuneric deplin luni de zile, vandut la 200kg, nu la 60(in olanda de obicei), rate dopate cu formula pana au ficat cat palma de peste 1kg pt pate (italia), vin de pe dealurile chimiei..
Avram_Iancu • 27.03.2024, 17:52
Cate dosare penale au fost deschise pentru astfel de inselaciuni la indiferent ce produs? Aflam ca sunt falsificate produse lactate, bauturi, acum pui vopsiti si cine stie ce mai exista... Aflam, se confisca si cam atata... firmele platesc poate o amenda si o iau de la capat. STOP! Incepeti sa faceti ceva... dosare penale, trimitetii pe cei vinovati in puscarii! Puneti amenzi in procente cu doua cifre pe cifra de afaceri. Altfel e frectie doar...