Medicii spun că președintele a suferit un traumatism sever la cap și o ușoară hemoragie cerebrală. Călătoriile lungi au fost anulate ca măsură de precauție, dar el este apt pentru îndeplinirea atribuțiilor.

,,A suferit o cădere care i-a provocat un traumatism «sever» la ceafă, necesitând copci și rezultând într-o hemoragie cerebrală în regiunea temporo-frontală. Este o condiție care va necesita teste repetate pe parcursul săptămânii. Orice hemoragie cerebrală, teoretic, se poate agrava în zilele următoare, deci observarea este importantă”, a declarat medicul său, Roberto Kalil.

Ministrul de externe, Mauro Vieira, a fost desemnat să conducă delegația braziliană la summitul BRICS, plecând duminică.

Gleisi Hoffmann, congresmen și președinte al Partidului Muncitorilor al lui Lula, a declarat că a vorbit cu președintele și că „se simte foarte bine, doar evită o călătorie lungă”.

Biroul prezidențial a declarat că Lula, în vârstă de 78 de ani, va participa prin videoconferință după recomandări medicale de a evita zborurile lungi. Plecarea era programată pentru duminică la ora 17.00.

Urmărește-ne pe Google News