Potrivit presei de stat, peste 50 de lideri africani și secretarul general al ONU, Antonio Guterres, participă la forumul China-Africa din această săptămână, notează sursa citată. Liderii africani au obținut deja o multitudine de acorduri în timpul discuțiilor de la summit pentru o cooperare mai mare în infrastructură, agricultură, minerit, comerț și energie.

Relaţiile China-Africa trec prin „cea mai bună perioadă a lor de istorie”, a afirmat Xi Jinping în timpul ceremoniei de deschidere a summitului, în Palatul Poporului, o clădire uriaşă situată lângă celebra Piaţă Tiananmen.

„China este pregătită să aprofundeze cooperarea cu țările africane în industrie, agricultură, infrastructură, comerț și investiții”, a mai spus el, citat de presa de stat. „În următorii trei ani, guvernul chinez este dispus să ofere sprijin financiar în valoare de 360 de miliarde de yuani (50,7 miliarde de dolari)”, a declarat Xi.

El a spus că peste jumătate din această sumă va fi sub formă de credit, cu 11 miliarde de dolari „în diverse tipuri de asistență”, precum și 10 miliarde de dolari prin încurajarea firmelor chineze să investească.

El a mai promis că va ajuta la „crearea a cel puțin un milion de locuri de muncă pentru Africa.”

Urmărește-ne pe Google News