Frank Walter Steinmeier a rămas plantat pe covorul gros, cu braţele încrucişate, imperturbabil în ciuda soarelui apăsător.

La celălalt capăt al covorului, ambasadorul german, Lothar Freischlader, şi câţiva soldaţi din Qatar, formând o gardă de onoare imaculată în uniformele lor albe, erau acolo pentru a-l întâmpina ca gazde, dar reprezentantul oficial al Qatarului lipsea cu desăvârşire.

Ministrul de stat pentru afaceri externe al Qatarului, Sultan bin Saad Al-Muraikhi, s-a lăsat aşteptat timp de treizeci de minute lungi, până să-și facă apariția la scara avionului prezidențial.

După acest interludiu interminabil, care s-a încheiat în cele din urmă cu o primire ca la carte, preşedintele federal a putut porni la drum pentru a se întâlni cu emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, la palatul acestuia.

„Acest lucru este probabil reprezentativ pentru statutul actual al Germaniei în Orientul Mijlociu”, a comentat pe X (fostul Twitter) cercetătorul Andreas Krieg, profesor asociat la Kings College din Londra.

Frank-Walter Steinmeier așteptând la ușa avionului. Captură video

Venit la Doha pentru a facilita eliberarea ostaticilor germani deţinuţi de Hamas., Frank-Walter Steinmeier, el însuşi fost ministru de externe, nu a făcut niciun comentariu cu privire la această sosire diplomatică eşuată.

„După această conversaţie, sunt sigur că Qatarul va face tot ce poate pentru a ajuta la eliberarea ostaticilor germani. Însă într-o situaţie de negociere atât de dificilă, nu pot exista garanţii. Sper că ne putem aştepta la veşti bune în zilele următoare”, a spus Frank-Walter Steinmeier.

Ulterior, la câteva ore după această vizită, Qatarul a anunţat eliberarea a trei germani dintre cei şaisprezece eliberaţi în acea zi, iar joi a mai fost eliberată o femeie cu dublă cetăţenie.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News