Citește și: Boris Johnson, noul ministru de externe al Marii Britanii. Cum arată guvernul condus de Theresa May
Theresa May a făcut o serie de numiri suprinză în cabinetul său. În fruntea Ministerului Afacerilor Externe a fost numit Boris Johnson, unul dintre liderii campaniei pro-Brexit. Totodată, ea a creat un minister dedicat ieșrii țării din UE. Deciziile sale nu au fost însă pe placul președintelui Parlamentului European. Schulz a declarat că acest nou Cabinet, la fel ca cel condus de către David Cameron, are la bază soluţionarea disensiunilor interne din cadrul Partidului Conservator, în loc să promoveze interesul naţional.
„Alcătuirea noului Cabinet arată că accentul cade mai puţin asupra viitorului ţării şi mai mult asupra satisfacerii coeziunii interne a Tory”, a declarat Martin Schulz. „Din nefericire, acest lucru continuă din ceea ce a fost punctul de plecare a acestui refrerendum nefericit”, a continuat el.
Schulz s-a referit la decizia fostului premier David Cameron de a convoca o consultare privind apartenența Marii Britanii la UE, în cadrul căreia britanicii au ales ieșirea din blocul comunitar, cu scopul de a rezolva o dispută cu aripa eurosceptică a formaţiunii.
Citește și: Theresa May a devenit noul premier al Marii Britanii: „Voi lupta pentru Regatul Unit”
„Bunăstarea ţării nu se află în centrul deciziei politice, ci calcule interne de partid”, a mai spus Martin Schulz. „Marea Britanie trebuie să rupă periculosul cerc vicios care are un impact direct asupra restului Europei”, a subliniat președintele Parlamentului European.