Cu această ocazie, Erdogan a criticat ţările europene pentru că tolerează atât Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii în Turcia, cât şi mişcarea Gulen, pe seama căreia Ankara pune răspunderea pentru puciul eşuat din 2016.
Ankara consideră ambele organizaţii drept teroriste, iar – potrivit – lui Erdogan, liderii grupărilor teroriste precum PKK se pot deplasa liber prin oraşele europene.
„Am vrea să-i avertizăm pe prietenii noştri europeni… aceşti terorişti îşi vor îndrepta într-o zi armele împotriva voastră”, a spus preşedintele turc.
Chiar dacă PKK este desemnată organizaţie teroristă de UE, blocul comunitar nu ajută victimele acestei grupări, a spus Erdogan, adăugând că Ankara nu poate, din acest motiv, să ia UE în serios.
El a condamnat, din nou, verdictul dat marţi, 20 noiembrie, de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), care i-a cerut Turciei să-l elibereze pe politicianul de opoziţie pro-kurd Selahattin Demirtas, care se află în detenţie înainte de proces din noiembrie 2016.
„CEDO, de partea cui eşti?”, a întrebat Erdogan, subliniind că nicio ţară sau o instituţie nu are dreptul să vorbească despre democraţie, dacă ea însăşi susţine terorismul.
„Aceasta nu înseamnă sprijin pentru justiţie şi libertate, ci pur şi simplu o venerare a terorii, iubirea terorii”, a mai spus preşedintele Turciei, citat de Agerpres.
- Erdogan susține că Turcia a trimis înregistrările care dovedesc moartea jurnalistului Jamal Khashoggi către Arabia Saudită, SUA, Marea Britanie, Franța și Germania
- Erdogan, despre asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi: „Avem dovezi că uciderea a fost planificată. De ce a fost echipă de 15 saudiți în Turcia”
- Un regizor turc a fost trimis după gratii pentru șase ani pentru o imagine care-l înfățișa pe Erdogan amenințat cu un pistol!
- Erdogan a primit cadou un avion de 400 de milioane de dolari. Cum arată aeronava cu șapte dormitoare de lux și o sală de conferințe în interior