„Cred că sunt prea multe informaţii despre un război la scară largă din partea Rusiei şi oamenii chiar vorbesc de date. Cel mai bun prieten pentru inamicii noştri este panica în ţara noastră, iar toate aceste informaţii nu fac decât să creeze panică, nu ne ajută”, a spus Vladimir Zelenski.

„Ar trebui să fim pregătiţi în orice zi. Înţelegem riscurile, înţelegem că există. Dacă dumneavoastră sau altcineva are informaţii suplimentare despre invazia 100% a Rusiei care începe pe 16 (n.r. – februarie), vă rugăm să ni le daţi”, a declarat Vladimir Zelenski.

Președintele american Joe Biden le-a transmis președinților mai multor state europene, inclusiv lui Klaus Iohannis, că SUA consideră că Vladimir Putin s-a decis să invadeze Ucraina, iar un atac ar putea avea loc în următoarele zile.

Der Spiegel a dezvăluit sâmbătă, citând surse CIA, că atacul ar putea fi declanșat miercuri, 16 februarie.

Statele Unite și aliații săi și-au îndemnat cetățenii să părăsească Ucraina, avertizând că Moscova ar putea invada oricând țara vecină.

În acest context, Ministerul de Externe de la București a retras personalul diplomatic de la Kiev și de la consulatul din Odessa.

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News