UPDATE – ora 14.40: Rectorul Universității, Smaranda Angheni, a declarat – pentru HotNews.ro – că examenul de licență va continua.
”Noi nu știm nimic, nu ni s-a comunicat nimic cu privire la domnul Urs, care este președintele comisiei care elaborează subiectele la Drept. Am fost audiați ca martori, dar am declarat că am respectat procedura legată de licență. Licena merge mai departe. Nu avem niciun motiv să anulăm pentru că există numai o suspiciune, nu avem nicio probă. Am convocat Senatul și am discutat această situație. Regreat nespus de mult această situație”, a declarat Smaranda Angheni.
Iosif Urs a fost reținut de către procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 2 pentru folosirea în orice mod a unor informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Celelalte două persoane au fost reținute pentru complicitate la această infracțiune.
La acest moment, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 continuă cercetările, urmând să se se stabilească dacă se impune luarea unei măsuri preventive.
Nu este pentru prima dată când Urs ajunge în fața procurorilor. La începutul anului, Adevărul scria, sub titlul “Ce beneficii personale au obținut șefii din Armată și Poliție mobilizați să scape un universitar de o sancțiune rutieră”, că o amendă rutieră încasată în 2015 de Iosif Urs ar fi generat o adevărată “mobilizare” a cunoștințelor de rang ale acestuia, reatează Edupedu.ro.
Urs este “cercetător științific de onoare al Academiei Române”, potrivit CV-ului publicat pe site-ul universității.
Iosif Urs este din 2016 președintele Universității Titu Maiorescu din București. În perioada 2012-2016 a fost președintele Consiliului de Administrație al Universității, iar în 2006-2012 a fost rectorul Titu Maiorescu.
Este profesor la Departamentul de Drept privat al universității pe care o conduce și conducător de doctorat în domeniul Drept. Concret, este titular la disciplinele Drept civil. Drepturile reale. Drept civil. Teoria generală a obligațiilor.
Și-a obținut diploma de doctor în 1977, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde a absolvit și Facultatea de Drept, în 1968.
Recent, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a decis începerea urmăririi penale față de Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și Mihail-Petrică Marcoci, prorectorul instituției, fiind acuzați de instigare la șantaj. Cei doi au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
FOTO: utm.ro
Citește și:
Topul școlilor din București, după notele obținute la Evaluarea Națională 2019