PressOne prezintă cazul unui pacient, N., cu o problemă la genunchi. Medicul ortoped la care a ajuns cu bilet de trimitere de la medicul de familie i-a recomandat să facă un RMN. După un RMN cu imagini neclare făcut la o clinică privată, i s-a recomandat să repete investigația, pe care a decis să o facă, de această dată, prin asigurarea publică de sănătate. Așa a găsit un loc liber la o clinică Sanador, peste trei săptămâni, la ora 4 dimineața.

„Doar acolo era disponibil. (…) N-am dormit, m-am pregătit mintal pentru ora 4:00. Între timp am primit un telefon de la ei că s-a eliberat un loc la ora 22:00 și dacă vreau să merg atunci”, povestește N., care, în cele din urmă, nu a mai făcut investigația din cauza unor încurcături cu biletul de trimitere.

PressOne precizează că a sunat la clinica Sanador pentru o programare pentru un RMN decontat de CNAS, iar operatorul a transmis că astfel de investigații se pot face „doar pe timp de noapte”. Publicația mai notează că a încercat să facă o programare pentru un RMN la alte trei clinici private din Capitală și niciuna dintre ele nu făcea investigația în timpul nopții.

De asemenea, PressOne precizează că a cerut un punct de vedere din partea CNAS, dar nu a primit un răspuns oficial. Surse din cadrul Casei au declarat pentru publicația citată că această practică nu este cunoscută de instituție, dar că fiecare furnizor de servicii medicale își gestionează programul de lucru.

În plus, între varianta de a aștepta mai multe luni pentru un RMN și o investigație făcută noaptea, „e mai bine pe timp de noapte”, au declarat sursele.

Publicația menționează că a cerut un punct de vedere și de la Sanador, însă nu a primit încă un răspuns. Purtătorul de cuvânt al spitalului a declarat pentru PressOne că nu deține informații despre motivul pentru care pacienții sunt programați în timpul nopții pentru RMN.

Articolul integral, pe PressOne.ro.

Fotografie cu caracter ilustrativ: 123rf.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News