„Am lucrat la Serviciul de Investigare a fraudelor al Poliției Capitalei, la Sectorul 3, apoi o scurtă perioadă la Direcția de Afaceri Europene și relații Internaționale, și din 2009 și până în 2011 la Direcția Generală de Protecție Internă, la protecția aparatului central”, a afirmat Adrian Chesnoiu pentru PressOne.

Una dintre responsabilitățile lui Chesnoiu în cadrul serviciului secret al Ministerului de Interne a fost supravegherea Academiei de Poliție, în această calitate fiind prezent la cel puțin două examene de admitere.

Potrivit Pressone, plecarea lui Adrian Chesnoiu din DGPI ar fi fost cauzată de un scandal în care a fost implicat fostul rector al Academiei de Poliție, Mihai Bădescu, cel care îi coordona lucrarea de doctorat. Potrivit surselor publicației, el ar fi încercat să-l acopere pe Bădescu, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală.

Noul ministru neagă informația și spune că nu există nicio legătură între plecarea sa și scandalul în care era implicat Mihai Bădescu, fără a oferi un alt motiv.

În CV-ul oficial publicat pe pagina Camerei Deputaților, Adrian Chesnoiu a trecut doar că a activat în cadrul Ministerului de Interne ca ofițer specialist, între 1 august 2005 și 1 august 2011.

Ulterior plecării din DGPI, el a activat ca director de cabinet al unor secretari de stat de la Ministerul Muncii și cel al Agriculturii în guvernele conduse de premierii Victor Ponta și Dacian Cioloș. iar în 2017 a fost numit de Petre Daea la conducerea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Anul trecut a devenit inițial administrator public al orașului Caracal, viceprimar al acestei localități și apoi deputat.

„Doi și-un sfert” a fost implicat în mai multe scandaluri publice și este considerat considerat cel mai puțin reformat serviciu secret al României, potrivit Pressone, fiind acuzat în repetate rânduri de implicare în jocuri politice precum acțiuni de poliție politică, supraveghere ilicită a oamenilor politici și chiar a jurnaliștilor. 

 
 

Urmărește-ne pe Google News