„Pe parcursul lunii mai vom vedea reduceri substanţiale, la raft, ale preţurilor laptelui proaspăt, având în vedere că retailerii ne-au confirmat participarea la acordul voluntar. Posibil să dureze câteva zile până când această măsură se va aplica în toate magazinele, ţinând cont că trebuie renegociate contractele cu fiecare producător şi epuizate stocurile existente”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele autorităţii de concurenţă.

Acordul voluntar între retaileri și procesatori a fost convenit pentru 6 luni și urmează să se aplice de la 1 mai, „după cum s-a decis la întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă, reprezentanți ai fermierilor, ai procesatorilor din industria alimentară, ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România și ai Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România”.

Potrivit Consiliului Concurenței, reducerea de cel puțin 20% a prețului la raft se va aplica laptelui de proveniență românească care acum costă peste 7 lei/litru și se va împărți între retaileri – minimum 10% – și procesatori – minimum 10%.

Urmărește-ne pe Google News