Pe rafturile supermarketurilor din București și din țară au început să apară, încă de săptămâna trecută, mieii pentru sărbătorile pascale. Prețurile sunt însă destul de piperate. Un kilogram de pulpă sau cotlet cu os ajunge la 37 de lei (în unele magazine 35 de lei). Tot marile rețele de retail mai au la vânzare jumătăți de miel, la prețul de 20 de lei pe kilogram. Trebuie însă să știți că în aceste pachete veți găsi și organe de miel și chiar capul.

La târgul de miei de la Apărătorii Patriei, din Bucureşti, ciobanii sunt cam trişti. Dacă anul trecut anul a fost cam slab, după primele semne ale Floriilor, anul acesta va fi şi mai slab. Chiar dacă crescătorii  au pus etichete cu preţul de 23 de lei/kilogram la carnea de miel în carcasă, ieri, la ora 14,00, la momentul în care piaţa se închidea deja ciobanii îmbiau puținii clienți să cumpere cu 20 de lei pe kilogram. ”Ia domnule de la mine mielul ăsta de 6 kilograme. Hai domnule, nu pleca aşa cu mâna goală!…”

În piețele din Sibiu, județ a cărui zonă a Mărginimii are tradiție în creșterea oilor, carnea de miel se vinde cu 23 – 24 de lei, kilogramul, prețuri care nu diferă față de anul trecut, însă, conform Turnul Sfatului, carnea de miel poate fi cumpărată cu 20% mai ieftin direct de la ciobani.

Dan Huzu, unul dintre cei mai mari fermieri din județul Sibiu, și-a modificat strategia față de anul trecut. A decis să vândă doar la ferma lui din Șura Mare, deoarece, spune el, în piețele din zona Sibiului este prea multă de carne de miel.

”Din ce văd eu, sunt mai mulți miei decât anul trecut pe piață. E o adevărată nebunie. Anul trecut se vindea mielul viu la zece lei kilogramul, iar anul acesta se vinde cu opt lei“, arată Dan Huzu.

 
 

Urmărește-ne pe Google News