Această scădere ”abruptă” a prețurilor barilului de petrol se datorează și faptului că Rusia și Arabia Saudită nu au ajuns la un numitor comun în cee ce privește un plen de reducere a livrărilor de țiței.
Astfel, producătorii de petrol din Rusia și Arabia Saudită au declanșat un adevărat război asl prețurilor, într-o situație complicată în care se află în prezent țările din întreaga lume, unde scăderea activităților economice afectează în mod direct cererea.
În acest context, preţul petrolului Brent a închis în scădere cu 11,2%, la 30,05 dolari pe baril, iar pe parcursul tranzacţiilor a coborât la 29,52 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după luna ianuarie 2016.
Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a coborât cu 9,6%, la 28,7 dolari pe baril, cel mai redus nivel din februarie 2016.
Epidemia de coronavirus, care a infectat cel puţin 183.000 de oameni şi a ucis circa 7.174 de persoane, a provocat deja un declin de 50% al preţurilor petrolului, de la începutul acestui an, notează News.ro.