Experiența, înregistrată și urcată pe rețelele de socializare, a devenit virală și a stârnit numeroase reacții, notează gazetaromaneasca.com.

Cei doi au arătat bonul de cumpărături, care conține detergent, apă plată, șampon, vopsea de păr, lapte, o rolă de șervețele, bere fără alcool, două periuțe de dinți și bețișoare de urechi.

Pentru toate acestea, românii au scos din buzunar puțin peste 700 de lei. „Nu ne-a venit să credem câți bani am dat pe câteva lucruri de bază”, au spus aceștia.

„Prețurile din România sunt mai mari decât în Italia”

Inevitabil, aceștia au făcut comparația cu prețurile din Italia, iar concluzia este în defavoarea țării noastre. „În România, prețurile sunt mai mari decât în Italia și chiar decât în Dubai”, au susținut cei doi, care au mai precizat că s-au simțit de parcă „am lăsat toți banii la magazin”.

Nu doar românii stabiliți în Italia consideră că prețurile sunt mari pentru nivelul de trai din România. Sentimentul a fost împărtășit, prin comentarii, de alți români. „Totul este scump. Lăsăm toți banii la magazin”, a scris un abonat al paginii de YouTube a celor doi.

Într-un alt comentariu, prețul apei de la orice magazin concurează cu prețul din Paris. „Apa la 4 lei sticla (4,5 lei dacă socotești și ambalajul) este mai scumpă decât în Paris. Am văzut roșii românești în Carrefour, în București, la același preț cu roșiile aduse din Olanda. Și nu cred că roșiile românești mai sunt bio”.

„E scump în România, ce să facem, ne descurcăm cum putem”, a spus un alt utilizator, adăugând că prețurile „sunt chiar nesimțit de scumpe în cazul unor produse”.

Urmărește-ne pe Google News