Cuprins:
Mykonos, frumoasa insulă grecească de la Marea Egee, este o destinație turistică de top. Și prețurile sunt ridicate, dar nu ar trebui să fie la nivelul celor descoperite de reporterii Daily Mail la renumitul restaurant DK Oyster.
Localul a devenit cunoscut în 2019, când a taxat un grup de turiști americani cu peste 800 de dolari pentru șase farfurii de calamari, șase beri, trei salate Caesar de pui, două sticle de apă și un pahar de suc de roșii.
Mai mulți turiști străini au declarat acum, pentru ziarul britanic, că au fost „înșelați” săptămâna trecută, după ce au fost forțați să plătească sute de euro la localul de pe malul mării.
12 stridii, două beri, două cocktailuri, egal 557 de euro
Săptămâna trecută, Theodora McCormick, 50 de ani, o avocată americană, și soțul ei au fost taxați cu 557 de dolari pentru 12 stridii, două beri „gigantice” și două cocktailuri.
Danezele Amanda Miehs și Almma Rasmussen, asistente medicale în Copenhaga, au plătit 533 de euro pentru un Mojito, o băutură energizantă și două farfurii de musaca și calamari.
Treceam pe lângă acel bar și ne-au oferit șezlonguri dacă cumpărăm o băutură. Plaja era foarte aglomerată, așa că am acceptat.
Almma, clientă daneză:
„Le-am tot cerut meniul, ca să vedem prețurile. Dar nu l-au adus”, a mai spus ea.
„Când am văzut nota, era să leșin! După un întreg tărăboi, au fost de acord să reducă factura cu 118 euro. Trei dintre chelnerii masivi stăteau la doar câțiva centimetri de noi… Ne-au speriat”, a mai declarat tânăra.
Phillipe Lafaix și soția sa Christin, din Paris, au susținut că au fost taxați cu 417 euro pentru șase stridii fiecare, două margarite și o sticlă de apă minerală. Numai stridiile au fost 213 euro, adică 17,75 bucata!
Duși în spatele barului și amenințați
Când cuplul a contestat factura și a susținut că este „o escrocherie flagrantă”, a fost condus în spatele barului și li s-a ordonat: „Plătiți acum ca să puteți pleca în liniște!”.
Omul care ne-a servit m-a numit prost și a spus că trebuie să plătesc 417 euro, deși i-am spus că nu ni s-a arătat niciodată un meniu și că prețul este o rușine.
Phillipe
„Ulterior, mi-au arătat că stridia era 18 euro, pur și simplu ridicol. Nici nu erau chiar atât de bune! Erau prea uscate și aproape fără gust”, a adăugat pățitul.
Când reporterii DailyMail.com au vizitat restaurantul, au fost taxați cu 212,50 de euro pentru o farfurie cu cartofi prăjiți, două beri, șase stridii și o sticlă de apă minerală, care nu a fost niciodată comandată!
Prețuri de trei ori mai mici pentru localnici
DailyMail.com a descoperit că doar turiștii străini plătesc prețuri scandaloase. Unei persoane care a comandat în limba greacă i s-a spus că poate servi o porție de stridii pentru 5 euro bucata.
Apoi, pentru 50 de dolari, a primit un cocktail „de mărimea unei mingi de fotbal”. Ospătarii i-ar fi spus că a fost norocos că nu este turist străin, „l-ar fi costat de trei ori mai mult”. Unii dintre membrii personalului barului râdeau în hohote.
M-au taxat totuși cu 50 de euro, deși m-aș fi așteptat să plătesc cel mult 15. Îmi pare rău că turiștii sunt suprataxați de acest bar și nu îl voi mai vizita.
Client grec la DK Oyster:
Patronul vorbește de calitatea mâncării și „locația uimitoare”
Proprietarul DK Oyster, Dimitrios Kalamara, a declarat că prețurile sunt justificate de calitatea mâncării sale și de locația uimitoare de lângă plajă.
El a negat afirmațiile clienților că nu li se spun prețurile înainte de a intra, afirmând că tarifele se află pe listele din fața restaurantului.
Pe site-ul Tripadvisor, localul are o cotație de două stele și jumătate din cinci, în urma a peste 1.600 de recenzii. Aproape 800 au cotat barul ca „teribil”.
„Efectuați cercetări suplimentare pentru informații despre această proprietate atunci când vă faceți planurile de călătorie”, avertizează chiar portalul, într-un mesaj.
Foto: captură Tripadvisor
Nic12 • 16.08.2022, 17:39
L. E. Clientul nu "poate servi o porție" de orice, el comandă porția, ospătarul o servește, apoi clientul o mănâncă!
Nic12 • 16.08.2022, 17:38
Nenea ziaristu', mâncarea este servită de ospătar și mâncată de client! Un ziarist cu pretenții de oarecare cultură nu se poate exprima "clientul poate o porție de stridii 5 euro"! Revenind la tema articolului, țepari sunt peste tot, felul acesta de înșelătorie e specific turcilor, dar se vede că foamea de bani e mare peste tot.