Evaluarea neplăcută îi aparține lui Steve Hafner, directorul general al companiei Open Table, care prezice că un sfert din restaurantele care sunt acum închise în SUA nu se vor putea redeschide atunci când pandemia se va termina.

„Restaurantele sunt fiare complicate. (…) Trebuie să comanzi alimente și consumabile. Trebuie să te asiguri că ai pregătit zonele de bucătărie și servicii pentru a fi dezinfectate cu ușurință. (…) Ba mai mult, poate fi dificil să angajezi oameni care să lucreze într-o astfel de poziție orientată către client – mai ales atunci când prestațiile de șomaj și plățile de stimulare le pot oferi un venit mai stabil decât ar putea primi din salariile și sfaturile pe oră”, a declarat Steve Hafner, directorul Open Table, potrivit MarketWatch, un site web din SUA care se ocupă de domeniul financiar.

OpenTable a realizat studii pe 20.000 din cele 60.000 de restaurante cu care lucrează. Potrivit datelor obținute, rezervările totale și check-in-urile au scăzut cu 95% pe 14 mai, comparativ cu anul trecut.

Victime celebre

De exemplu, joi, fondatorului grupului de restaurante Momofuku, David Chang, prezent pe Netflix cu mai multe emisiuni, a anunțat că închide două dintre restaurantele sale din New York și Washington D.C.

„Când ne-am uitat la investițiile necesare pentru ca restaurantele noastre să fie cele mai sigure locuri pentru a lua masa și pentru a lucra – sisteme noi și echipamente personale de protecție pentru echipele noastre – a devenit clar că nu toate restaurantele vor putea suporta aceste costuri”, a explicat compania pe Instagram.

 

De asemenea, barul irlandez Upper Manhattan, preferat de o serie de celebrități, rămâne închis. „Speram să deschidem din nou, dar, din păcate, acest lucru nu este posibil”, au anunțat proprietarii într-o scrisoare deschisă pe 21 aprilie.

Printre alte victime ale pandemiei coronavirusului se numără lanțul de restaurante Souplantation și Sweet Tomatoes, care și-a luat rămas-bun pe pagina de Facebook.

 
 

Urmărește-ne pe Google News