„Din situațiile asemănătoare întâlnite în alte localități (Păulești), ursul poate reveni în următoarele nopți. Dacă sesizați prezența lui, vă rugăm să păstrați distanța față de animal și să sunați de îndată la numărul de urgență 112 pentru a fi îndepărtat de către persoanele abilitate! Evitați chiar și în timpul zilei deplasarea în zona Lunca Teleajenului! Distribuiți în număr cât mai mare pentru ca mesajul să ajungă la toți locuitorii comunei!”, se arată în mesajul postat, duminică, 14 iulie, pe pagina de socializare a instituției.

Tot sâmbătă seară, ISU Prahova a emis două mesaje Ro-Alert privind prezența urșilor în stațiuni. Primul mesaj avertiza populația că un urs a fost văzut în centrul orașului Bușteni, în zona Lidl, relatează Ziarul Incomod.

„A fost emis un mesaj Ro-Alert, în localitatea Bușteni, zona Lidl, pentru a semnala prezența animalelor sălbatice (urs) în zonele populate/aglomerate”, a anunțat ISU Prahova, în jurul orei 23.00.

Două ore mai târziu, un alt mesaj indica prezența unei ursoaice cu trei pui în Bușteni, pe strada Victoriei.

Autorităţile din comuna prahoveană Păuleşti, situată la câţiva kilometri de municipiul Ploieşti, într-o zonă de şes, au anunțat pe 10 iulie că un urs a fost văzut în localitate. Primăria le-a recomandat oamenilor să nu se apropie de animal şi să sune imediat la 112.

FOTO: Pofimedia

Urmărește-ne pe Google News