Într-o notă trimisă celor 26.000 de angajați din Marea Britanie, firma de contabilitate din grupul „Big Four” a anunțat că va începe să monitorizeze cât de des lucrează angajații de acasă, în același mod în care monitorizează numărul de ore lucrate de aceștia.
Concret, angajații PricewaterhouseCoopers vor fi obligați să vină la birou cel puțin trei zile pe săptămână, în urma unei noi politici a companiei. Regulile privind munca de la distanță, care impun angajaților să petreacă 60% din timp cu clienții sau la birou, va intra în vigoare din ianuarie 2025. PwC a descris noua politică drept o schimbare de la un „echilibru de muncă hibridă” către „mai multă muncă în persoană”.
Fiecare angajat de la PwC va primi lunar un raport personalizat care conține informații despre unde și cât a lucrat în acea perioadă. Acest raport va explica, de exemplu, câte zile angajatul a lucrat de la birou, de acasă sau la sediile clienților.
„Vom începe să vă transmitem lunar datele individuale privind locația de lucru, începând din ianuarie, la fel cum facem și cu alte date, cum ar fi orele taxabile” a transmis managerul Laura Hinton, care a precizat că „acest lucru va ajuta la asigurarea aplicării corecte și consecvente a noii politici în întreaga noastră companie”.
Aceasta a adăugat, într-un limbaj corporatist, că munca la birou sau față în față cu clienții este extrem de importantă, iar noua politică a companiei „înclină balanța săptămânii noastre de lucru către timpul petrecut alături de clienți și colegi”, dar că „continuăm să oferim flexibilitate prin munca hibridă”.
Angajații care încalcă politica de trei zile vor fi solicitați să vină cu explicații. „Sperăm să putem ajunge la o rezolvare informală înainte de a urma o cale disciplinară” a declarat un purtător de cuvânt al PwC.
Un studiu al thinktank-ului Centre for Cities, publicat la începutul acestei săptămâni, a dezvăluit că londonezii lucrează acum în medie doar 2,7 zile pe săptămână la birou și au revenit mai greu la birou decât cei din alte orașe, precum Paris, Singapore și New York.
K476 • 07.09.2024, 01:38
Au existat mai multe cazuri celebre la firmele de audit, cand angajatii au murit de epuizare. Adevarul este ca sunt corporatii care au acces la ecranele si camerele angajatilor, fara ca ei sa stie ca sunt urmariti de sefi. Sefii spun ca vor sa stie daca angajatul are de lucru, sau ii poate da altceva, dar eu cred ca ebsolut abuziv. Voi ce parere aveti?