Prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Bogdan Pîrlog, cel care a deschis dosarul 10 august 2018, a făcut o radiografie a sistemului de justiţie și a lansat un atac dur la adresa ministrului Justiției, Cătălin Predoiu.
„Pe actualul ministru de Justiție, noi l-am prins și în cealaltă perioadă în care a condus ministerul. Să nu uităm că cea mai apropiată colaboratoare și fosta lui secretară de stat a fost Bica (Alina Bica, condamnată, fugită din țară și reținută în Italia, n.r.). Noi știam foarte clar ce fel de persoană este, caracterul lui, legăturile lui din justiție, apropierea de Savonea (n.r -Lia Savonea, fosta șefă a CSM) și de persoanele apropiate acesteia”, a declarat Bogdan Pîrlog la interviurile Hotnews.ro.
Deci, ne-am dat seama la momentul numirii lui că asaltul asupra justiției intră într-o nouă etapă, una mult mai insidioasă și mai periculoasă.
Prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar Bucureşti, Bogdan Pîrlog:
„A fost o surpriză extrem de neplăcută readucerea lui pe această funcție, ținând cont de rezultatele din fostul mandat. Totuși, Bica (n.r. – Alina Bica) nu a fost condamnată (n.r -în dosarul ANRP) pentru fapte comise ca procuror, ci ca secretar de stat. Din această postură participa la acele structuri ale ANRP”, a spus Pîrlog.
„Avem nevoie de principii şi de stabilitate, care nu trebuie schimbate după cum bate vântul”
Bogdan Pîrlog l-a criticat pe Predoiu și pentru declanșarea procedurii de numire a șefilor Parchetului General, DIICOT și DNA, în pofida recomandărilor instituțiilor europene de a modifica legea și de a da Consiliului Superior al Magistraturii un rol mai important în procedura de numire a șefilor marilor parchete.
Ideea nu era să schimbăm Parchetul lor cu Parchetul nostru. Ideea e că nu ar trebui să fie al nimănui Parchetul, să fie al statului, al cetățenilor.
Prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar Bucureşti, Bogdan Pîrlog:
„Erau foarte clare indicațiile în acest sens date de toate structurile internaționale, inclusiv din Raportul MCV: să se dea un rol prioritar Secției pentru procurori a CSM (în numirea procurorilor), iar numirile să fie făcute după modificarea legii. Și cei mai buni oameni dacă erau desemnați în acele posturi la parchete, ori de câte ori faci un rabat de la principii se va întoarce împotriva ta. Asta e una din marile noastre probleme. Avem nevoie de principii și de stabilitate, care nu trebuie schimbate după cum bate vântul „, a susținut procurorul militar.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro