Magistrații Curții de Apel Suceava o vor judeca pe Stăncescu pentru infracțiunile de șantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiției, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și conflict de interese.
În octombrie 2015, Raluca Stăncescu s-a folosit de autoritatea conferită de funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani și a exercitat, împreună cu un apropiat al acesteia, Cătălin Stavără, acte de constrângere psihică asupra unei persoane, susțin procurorii DNA.
Potrivit anchetatorilor, Stăncescu și Stavără au făcut presiuni asupra unei persoane pentru a ceda în mod injust dreptul de proprietate asupra unui apartament și asupra unei garsoniere din Botoșani în favoarea unei rude a lui Cătălin Stavără.
„Prin constrângerea psihică exercitată, inculpații Stăncescu Raluca și Stavără Cătălin au urmărit să-i inducă persoanei respective o stare de temere prin aceea că în situația exprimării unui refuz, va suferi repercusiuni specifice răspunderii penale prin demararea unor cercetări față de persoana sa și a membrilor familiei sale, vizând săvârșirea unor pretinse infracțiuni de evaziune fiscală și trafic de persoane”, arată DNA.
Mai mult, în perioada 30 octombrie 2015 — 4 februarie 2016, Raluca Stăncescu l-a convins pe Constantin Batcă, agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Botoșani — Biroul de Investigații Criminale, să amâne cercetările într-o cauză penală în care Cătălin Stavără era acuzat de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Prim-procurorul Stăncescua e acuzat că ar fi încercat să îngreuneze cercetările penale.
Mai mult, procurorii DNA susțin că pe 4 februarie 2016, Stăncescu l-a determinat Constantin Bâtcă să-i pună la dispoziție imaginile suprinse de camerele de supraveghere, folosite ca probe în dosarul penal deschis pe numele lui Stavără.
Anchetatorii susțin că, în 22 iunie 2016, magistratul i-a divulgat, fără drept, lui Cătălin Stavără, date confidențiale, nedestinate publicității, cu privire la supravegherea unei persoane, realizată penru instrumentarea unui dosar penal.
„În perioada 06 – 12 decembrie 2016, inculpata Stăncescu Raluca, în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, cu intenție, a inițiat procedura de achiziție a unui bun de la o societate comercială pe care o administra în fapt împreună cu inculpatul Stavără Cătălin. În acest context, inculpata a aprobat referatul de necesitate și a semnat o dispoziție de plată, obținând în mod indirect un folos patrimonial pentru sine în cuantum de 697 de lei.”, susțin procurorii DNA.
În același dosar au fost trimiși în judecată și Cătălin Stavără pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, dar și agentul de poliție Constantin Batcă, pentru favorizarea făptuitorului, fals intelectual în formă continuată și compromiterea intereselor justiției.
De asemenea, în judecată a fost trimis și șeful Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, Bogdan Buliga, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă.
sursă foto: botosaniexpress.ro
Citește și VIDEO EXCLUSIV/ Mărturii cutremurătoare ale unei românce terorizate și bătute de soț! Femeia a plecat de acasă cu copiii. ”Arunca mâncarea de pe aragaz pe mine!”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro