Actrița de origine austriacă Hedy Lamarr a bifat două premiere în anul 1933, în filmul cehoslovac „Ecstasy”.

A fost prima actriță care a apărut goală într-o producție comercială și a jucat prima scenă de sex de pe marile ecrane.

Cu camera fixată pe chipul ei, Hedy Lamarr mimează ceea ce a rămas în istoria cinematografiei drept primul orgasm dintr-o producție care nu se încadra în categoria filmelor pentru adulți. Actrița avea 18 ani la acea vreme.

Lamarr a fost căsătorită de șase ori și a avut trei copii. A murit la Casselberry, Florida, la 19 ianuarie 2000, la vârsta de 85 de ani, dar a avut o viață tumultuoasă.

În 1966, ea a fost arestată pentru furt din magazine la Los Angeles. Acuzațiile au fost retrase în cele din urmă. În 1991, ea a fost arestată pentru aceeași acuzație în Florida, de data aceasta pentru 21,48 dolari pentru laxative și picături pentru ochi.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

În conformitate cu autobiografia ei, „Ecstasy and Me” (1966), în timp ce încerca să fugă de soțul ei, Friedrich Mandl, a nimerit într-un bordel și s-a ascuns într-o cameră goală. În timp ce soțul ei o căuta în bordel, un bărbat a intrat în cameră și ea a făcut sex cu el pentru a putea rămâne ascunsă.

A avut o minte de geniu

De o frumuseţe răpitoare, cu o strălucire seducătoare în privire, un zâmbet ameţitor şi o eleganţă aparte, actriţa de origine iudeo-austriacă a devenit rapid diva îndrăgită de o lume întreagă pe toată perioada cât a activat ca actriţă (1930-1958).

Însă nu multă lume ştie că cea care în prezent are o stea pe „Bulevardul celebrităţilor” de la Hollywood a avut o minte sclipitoare. Pasionată de mică de matematică, Hedy a intrat în rândul inventarorilor, cu mici inovaţii pentru care era deseori felicitată de colegii ei. Însă momentul afirmării în acest domeniu a venit în 1940. Ajutată de compozitorul George Antheil, Hedy a pus bazele unui limbaj secret de comunicare.

Invenţia, patentată în 1941, trebuia să devieze frecvenţele radio, în aşa fel încât mesajele secrete ale aliaţilor să nu mai fie interceptate de germani în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Proiectul a fost rapid respins de Guvernul american şi aruncat undeva în sertarele Arhivei, de unde a fost scuturat de praf 30 de ani mai târziu, în vremea crizei rachetelor din Cuba. Disperaţi, americanii au revizuit codurile şi au folosit limbajul inventat de Hedy, pentru a rezolva situaţia. Mai mult, aceeaşi comunicare secretă a superbei actriţe de Hollywood se pare că a condus la descoperirea bluetooth-ului din zilele noastre.


Citește și: ANALIZĂ | Cum va arăta lumea în 2018: se scumpesc carburanții, ROBOR ajunge la 4%, iar atacurile cibernetice se agravează


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News