Operatorul MSC Cruises spune că toți pasagerii și echipajul au fost testați pentru coronavirus înainte de îmbarcare, având în vedere că în Italia cazurile de infectare continuă, cu peste 600 de persoane raportate duminică.
Ca răspuns, autoritățile italiene au dispus închiderea tuturor sălilor de dans și a cluburilor de noapte, începând de luni. Măștile de față vor fi, de asemenea, obligatorii în spațiile publice în care distanțarea socială nu este posibilă.
MSC Grandiosa va opera la aproximativ 70% din capacitatea normală, cu aproximativ 2.500 de pasageri la bord, pentru a asigura protocoalele de siguranță.
Lansarea sa este văzută ca un prim pas către repornirea unei industrii care generează aproximativ 150 de miliarde de dolari pentru economia mondială, potrivit Cruise Lines International Association (CLIA).
Pentru Italia, lovită grav de coronavirus, acest moment este deosebit de important. Țara se află pe locul șapte în rândul națiunilor care operează nave de croazieră, transportând peste 800.000 de pasageri în 2018.
Săptămâna trecută, guvernul italian a acordat permisiunea ca liniile de croazieră să reia operațiunile în țară începând cu 15 august.
MSC Cruises, care operează MSC Grandiosa, va lansa o altă croazieră din portul italian Bari la 29 august.
Industria internațională a croazierelor a înregistrat pierderi financiare uriașe din cauza pandemiei. Câțiva operatori de transport au fost, de asemenea, criticați pentru că au lăsat mii de pasageri blocați la bord în navele din Asia și SUA în primele luni ale pandemiei.
Până la data de 11 iunie, 3.047 de persoane au fost infectate și 73 au murit în timp ce se aflau la bordul a 48 de nave de croazieră afiliate CLIA, conform datelor de la Johns Hopkins University.