„Cum să acționezi și să trăiești în timpul războiului? În aceste zile, cu toții avem multe întrebări. Vreau să ajut cât de mult pot. Așa că deschid canal special Telegram, cu răspunsuri verificate”, a explicat prima doamnă a Ucrainei.

Canalul @FirstLadyOfUkraine Telegram conține:

  • Link-uri către canalele oficiale de comunicare ale statului ucrainean și canalele Telegram privind activitatea de transport și infrastructură;
  • Link-uri către informații despre modul în care pot fi sprijiniți militarii, lucrătorii din domeniul sănătății, voluntarii, cei care acordă asistența umanitară etc.
  • Link-uri către liniile telefonice de asistență de stat, de asistență psihosocială, informații despre evacuare și asistență în străinătate pentru refugiați, resurse de informare pentru persoanele cu dizabilități.

Olena Zelenska a indicat că informațiile vor fi actualizate în mod constant.

Ea era deja activă pe Instagram.

„Așa arată Ucraina acum. Iată un videoclip pe care să îl vadă toată lumea – suntem în război. Din cauza atacului lui Putin, ucrainenii trebuie să-și ducă copiii în pivnițe în fiecare noapte”, a scris ea.

„Ucraina este o țară pașnică. Suntem împotriva războiului și nu am atacat primii. Dar nu vom renunța”, a mai notat Olena Zelenska.

Într-o altă postare, Olena apare în echipament militar. Ea le mulțumește tuturor femeilor care își susțin țara zi de zi, promițând că primăvara care este aproape poate aduce pacea pentru Ucraina.

Olena și Volodimir Zelenski sunt căsătoriți de 18 ani. Cuplu prezidențial are doi copii, Oleksandra, 17 ani, și Kirilo, 11 ani.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia 

Urmărește-ne pe Google News