Atunci cand o firma producatoare de minidispozitive computerizate a lansat anuntul pentru voluntari care sa participe la acest experiment, membrii familiei Jacobs au fost primii care s-au prezentat.
Intocmai ca in filmele de fictiune, celor trei, mama, tata si copil, li se va face o injectie pentru a li se implanta un microcip, creandu-se in acest fel prima generatie de androizi. Avantajele, in special medicale, ale cipului sunt foarte importante, scrie revista „Time”. In primul rand, daca cineva va suferi vreun accident, medicul va putea scana cipul implantat sub piele si va putea afla toate bolile de care a suferit pacientul, astfel incat se va putea aplica cel mai bun tratament in cel mai scurt timp.
In cazul familiei Jacobs, dispozitivul ar putea salva viata copilului, care sufera de alergie la majoritatea antibioticelor, iar tatal are de multi ani o boala periculoasa. Implantul se face extrem de simplu, printr-o singura injectie, iar dispozitivul este complet invizibil. Compania producatoare a cipului doreste sa extinda si mai mult aria de aplicabilitate a dispozitivului: pe viitor, Applied Digital Solutions intentioneaza ca micromasinaria sa poata oferi instantaneu la o simpla scanare date despre semnele vitale ale posesorului si, mai mult, acesta sa poata fi reperat oriunde pe glob, prin intermediul satelitilor.
Compania americana a semnat deja un contract cu autoritatile californiene prin care detinutilor eliberati conditionat sa li se implanteze cipuri asemanatoare de supraveghere.
Pe viitor, e posibil ca toate datele din carnetul de conducere sa fie imprimate in memoria de silicon a cipului. De asemenea, pilotilor de pe cursele regulate de pasageri li se vor implanta cipuri de identificare astfel incat nici un terorist nu va mai putea patrunde in carlinga. Ideea unor implanturi cu asemenea cipuri nu este deloc noua. La inceputul anilor ‘90, mai multe state americane au discutat posibilitatea ca mamele care au abuzat de copiii lor sa poarte microcipuri care le-ar fi impiedicat sa procreeze pe viitor. Propunerea insa nu s-a bucurat de mare popularitate in randul cetatenilor, atitudine care i-a incurajat pe oamenii de stiinta sa indemne la prudenta atunci cand vine vorba de controlul vietii unor indivizi.