Ioan Pintaru este acuzat că a înjunghiat-o de opt ori pe fetiţa de 11 ani. Ioan Pintaru este cetăţean român fără domiciliu stabil. El a fost adus marţi, pentru prima dată, în faţa instanţei.

Procuroul David Burns a expus faptele în instanţă. Judecătorul a auzit că o femeie şi fiica ei în vârstă de 11 ani se aflau în Leicester Square ca turiste. Un bărbat „s-a apropiat de fată, a strâns-o de cap, apoi a înjunghiat-o de opt ori”, a declarat procurorul Burns.

El a adăugat că fata a fost rănită în zona feţei, umărului, încheieturii mâinii şi gâtului. Victima este încă în spital şi va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală plastică.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, marţi, la solicitarea News.ro, că persoana reţinută de autorităţile britanice în legătură cu incidentul petrecut în Leicester Square este cetăţean român, iar Consulatul General al României la Londra va urma procedurile specifice în astfel de cazuri. De asemenea, instituţia menţionează că nu au fost primite alte solicitări în legătură cu acest caz.

Urmărește-ne pe Google News