Chiar şi un candidat bun trebuie să facă un efort şi să se prezinte drept un persoană valoroasă, încrezătoare în forţele proprii şi în abilităţile sale şi plină de entuziasm pentru oportunitatea de a contribui la dezvoltarea organizaţiei.
Iar pentru a crea o bună impresie de la început este nevoie să fii atent atât la mesajele verbale cât şi la cele pe care le transmiţi prin limbajul corpului. Iată doi paşi care te vor ajuta să impresionezi din prima clipă, să fii perceput drept un candidat puternic şi valoros.
1. Mesajele verbale
Trebuie să-şi scoţi în evidenţă punctele tari dar şi ceea ce te diferenţiază faţă de competitorii tăi. Prin crearea unui brand unic este o modalitate excelenta de a trimite un mesaj clar şi precis legat de abilităţile şi experienţa ta profesională. Iată câţiva factori care te ajută să-ţi creezi un brand puternic.
– vorbeşte despre abilităţile tale tehnice. Cum te-ai specializat, ce cursuri ai urmat şi abilităţile tehnice pe care le-ai dezvoltat şi pe care le-ar putea folosi potenţialul angajator.
– subliniază punctele tari. Cum ar putea ca stilul tău personal, abilităţile de a interacţiona cu alţii etc să creeze valoare pentru o organizaţie.
– scoate în evidenţă ce te diferenţiază. Cum eşti diferit faţă de alţi candidaţi? Ce atribute şi talentă te transformă într-un candidat excepţional? Ce poţi face tu şi alţii nu în acestă poziţie?
2. Comunicarea non verbală
Odată ce ţi-ai creat brandul personal este nevoie ca mesajele non verbale să completeze şi să întărească ceea ce spui despre tine. Fără să rosteşti niciun cuvânt ar trebui să laşi impresia că eşti o persoană puternică, încrezătoare în forţele proprii, care va adăuga valoare companiei pentru care va munci, plină de entuziasm şi energie pentru oportunitatea oferită.
– Este important ca strângerea ta de mână să transmită încredere în forţele proprii (strângere fermă), să ai o atitudine deschisă (nu încrucişa braţele) şi să menţii contactul vizual.
– Poţi arăta entuziasm prin tonul vocii (cald şi sincer) şi zâmbitor.
– Energie tinerească poate fi transmisă prin modul în care te îmbraci, accesoriile pe care le porţi, tunsoare etc.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro