Mașina zburătoare este capabilă să circule cu aproape 160 de kilometri pe oră, fiind mai lentă decât avionul de fabricație sovietică PZL M-15 Belphegor, folosit în gospodăriile agricole de stat din fosta URSS.
Terrafugia este, însă, dotată cu aripi pliabile. Acestea pot fi extinse în modul de zbor sau pot fi restrânse în așa fel încât mașina să poată fi folosită pe drumuri, scrie Metro. Astfel, ar putea fi eliminată problema închirierii unui hangar, precum în cazul avioanelor.
De asemenea, dispune atât de un sistem de parașutare, cât și de unul de supraalimentare care îi conferă mai multă putere în zbor.
Mașina zburătoare nu va fi alimentată cu kerosen, ci cu combustibil de la benzinăriile obișnuite. De asemenea, datorită sistemului de aripi pliabile, aceasta poate fi parcată în garaj.
Potrivit agenției chineze de știri Xinhua, lansarea comenzilor pentru mașina zburătoare va începe în luna octombrie.
Reprezentanții companiei Terrafugia au precizat inițial că modelul Transition va fosta 279.000 de dolari, însă prețul ar fi fost majorat, mașina ajungând să coste aproape 400.000 de dolari.
::placeholdeR–>
TF-2, următorul model de mașină-concept produs de Terrafugia, va fi prezentat, de asemenea, in octombrie. Modelul, care va putea să decoleze și să aterizeze vertical, ar putea fi comercializat din 2023.
Acesta nu este prima tentativă de a construi o mașină zburătoare. Producătorul britanic de motoare de avioane Rolls-Royce vrea să realizeze taxiuri zburătoare și a demarat căutările pentru găsirea unui partener. De asemenea, compania chineză Ehang a prezentat deja prototipul unei drone capabile să transporte pasageri, vehicule similare având în plan să lanseze și companiile Lilium Aviation, AeroMobil (Slovacia) și Urban Aeronautics (Israel).
Sursă foto: North Photo
Citește și Lovitură de teatru: pentru că magistrații pot cumula pensia cu salariul, venitul unui judecător al ÎCCJ „pensionat pe hârtie” poate ajunge la 40.000 de lei pe lună!