„De la idee au trecut zeci de ani şi de la implementare 12 ani. Efectiv, în 2012 au fost finalizate toate licitaţiile pentru toate proiectele şi de atunci au început lucrările, cu toate sincopele. Din 2012 până în 2017 a durat scoaterea din circuitul forestier, a fost un handicap uriaş în realizarea acestei investiţii. Această zonă este plămânul de dezvoltare economică a oraşului Negreşti Oaş şi al întregii zone a Ţării Oaşului. Cred că este zona zero a turismului din Ţara Oaşului, a turismului sătmărean în ceea ce priveşte acest gen de activităţi şi, de ce nu, regional”, a spus primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca.
Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a spus că prima defrişare s-a făcut în perioada anilor ’80, când la putere era regimul comunist condus de Nicolae Ceaușescu, iar după Revoluţie, proiectul a fost regândit.
Staţiunea de schi Luna Şes este situată pe pantele vestice ale Munţilor Gutâi, la poalele Vârfului Pietroasa (1.200 m) şi pe cursul superior al pârâului Talna Mare, la 8,5 km de oraşul Negreşti-Oaş. Pârtia este clasificată ca având un grad de dificultate medie şi este destinată schiorilor cu competenţe medii şi avansate de schi alpin. Are o pantă medie de 23%, lungimea este de 2.100 de metri, lăţimea are aproximativ 50 de metri şi se întinde pe o suprafaţă de 9,5 hectare.
Finanţarea lucrărilor, în valoare totală de 71,68 milioane de lei, a fost asigurată din bugetul de stat, fonduri PHARE, Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi din bugetul Judeţului Satu Mare şi bugetul oraşului Negreşti-Oaş.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
mariussorin75 • 22.01.2024, 11:59
asta pentru ca cei din zona au avut grija sa isi aleaga conducatori capabili, felicitari!