Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Valeriu Steriu susţine că preşedintele PMP, Traian Băsescu, este vinvoat pentru plecarea sa.
„Nu este ceva ce mi-am dorit sau ceva care să-mi facă plăcere, dar este un gest necesar pentru a putea să-mi păstrez intacte stima de sine și respectul. După ce PMP și-a văzut sacii UNPR în căruța proprie și a făcut pragul electoral cu votanții UNPR, fuziunea se pregătește să fie denunțată. Cred că asta spune mai multe despre PMP decât despre UNPR. Președintele Băsescu a făcut acest anunț clar și răspicat. Se pare că abia așteptau să scape de noi toți, după ce, unul câte unul, oameni de mare valoare din UNPR”, a transmis Valeriu Steriu.
De altfel, fostul lider UNPR spune că denunţarea fuziunii dintre progresişti şi PMP reprezintă „o eliberare” pentru el,d ar şi pentru alţi membri PMP, foşti uneperişti.
„Ce înseamnă asta? Într-un cuvânt: Libertate! Toți cei din UNPR care au venit alături de PMP ca simpli membri, consileri locali sau parlamentari provenind din fostul UNPR și care activează în prezent în grupurile PMP au libertatea de a-și alege un nou drum politic. Și eu aleg libertatea, așa cum știu că o vor face foarte mulți dintre colegii mei. Pentru cei care se vor grăbi să ridice piatra: nu, nu părăsesc corabia pe vreme de furtună. Sunt ultimul care părășește o navă în aflată în derivă, al cărei căpitan refuză să o mai conducă”, a adăugat Steriu.
Anunţul că Traian Băsescu se retrage din politică din 2020 a contat şi el, mai spune fostul lider UNPR.
„Membrii sunt tot mai debusolați și tind să abandoneze un proiect la care până și fondatorul său renunță; partidul este preocupat să se izoleze politic, făcând alianțe locale fără nicio logică politică generală, ci doar pentru niște avantaje care azi sunt, mâine nu mai sunt. În aceste condiții, PMP riscă să rămână epuizat de resursă umană de calitate și atunci întrebarea devine: cu cine să mai faci politică în PMP? și ce fel de politică mai poți face în PMP?”, a mai scris el.
Libertatea a scris despre racolările pe care PSD le face şi negocierile pe care le poartă cu mai mulţi parlamentari.
Cu venirea lui Valeriu Steriu, PSD şi ALDE recâştigă majoritatea la Camera Deptuaţilor, având 165 de membri.
Citeşte şi: Lista celor mai bine plătiţi judecători din România. Cât câştigă lunar un magistrat de la instanța supremă