Update, ora 16.39: „Lovitură de stat în plină desfăşurare! Nouă judecători puşi politic la CCR au decis să anuleze voinţa românilor, speriaţi că un candidat din afara sistemului avea toate şansele să ajungă preşedintele României!  Este fără precedent ce se întâmplă în acest moment.  Aceeaşi Curte Constituţională, în urmă cu doar câteva zile, a validat acelaşi proces electoral! Iar astăzi, de la primele ore ale dimineţii, românii din diaspora îşi exercită dreptul la vot pentru turul II”, afirmă liderul AUR, potrivit News.ro.

El face apel la calm în această situație fără precedent în România.

„Oamenii nu trebuie să acţioneze violent. Acest abuz trebuie penalizat democratic, de către cetăţeni!  Aşteptăm motivarea CCR, însă în acest moment nu mai putem vorbi de democraţie în România, ci de un stat capturat de interesele unor grupări ghidate din alte părţi. Nu renunţăm! Vom lupta până la capăt!”, conchide lideul AUR.

Știre inițială:„RUȘINE!!! Lovitură de stat în plină desfășurare! Nu ieșim în stradă, nu ne lăsăm provocați, acest sistem trebuie să cadă democratic!, a scris George Simion pe pagina sa de socializare, la puțin timp după ce Curtea Constituțională a anunțat că procesul electoral se va relua.

Curtea Constituțională a României (CCR) a publicat, astăzi, documentul și comunicatul oficial prin care a fost luată decizia de anulare a primului al alegerilor prezidențiale 2024.

CCR a explicat, în documentul oficial, că alegerile prezidențiale vor fi reluate în integralitate, ceea ce înseamnă că Guvernul va stabili un nou calendar, candidații vor fi nevoiți să strângă, din nou, semnături și să își depună candidatura, o nouă campanie electorală și două noi tururi de scrutin. Astfel, cel mai probabil, noile alegeri prezidențiale vor avea loc în anul 2025.

CCR s-a reunit de urgență Judecătorii

Curții Constituționale a României (CCR) s-au reunit, vineri, 6 decembrie, pe tema alegerilor prezidențiale, după ce noi cereri de anulare a primului tur au fost depuse,. Una una dintre acestea a fost formulată de Cristian Terheș, candidatul PNCR la Președinția României.

Conform unui comunicat al CCR, cererile „au fost înregistrate și urmează să fie examinate conform prevederilor constituționale și legale, în cadrul procesului de validare a alegerilor.

În această etapă a procesului electoral, în conformitate cu dispozițiile constituționale, Curtea poate examina contestații formulate de către candidații calificați în turul II al alegerilor prezidențiale”. Amintim că primul tur al alegerilor prezidențiale a fost validat de judecătorii CCR luni, 2 decembrie.

Două zile mai târziu, Administrația Prezidențială a desecretizat documentele CSAT referitoare la campania lui Călin Georgescu. Mai exact, SRI și SIE au raportat activități care pun în pericol securitatea națională a României.

SRI a identificat o campanie agresivă de promovare a lui Călin Georgescu pe TikTok, desfășurată cu încălcarea legislației electorale și prin manipularea algoritmilor rețelei sociale pentru a-i crește rapid popularitatea.

 
 

Urmărește-ne pe Google News