„Continuăm să insistăm: nu atacăm ținte civile. Bombardamentele sunt efectuate asupra infrastructurii critice, asupra țintelor militare care sunt într-un fel sau altul legate de potențialul militar al regimului de la Kiev”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului. El a adăugat că, în cazul spitalului din Kiev, „o rachetă ucraineană de apărare aeriană a căzut asupra lui”.

El a cerut ziariștilor să țină cont de declarația Ministerului rus al Apărării, „care exclude absolut orice posibilitate că au existat atacuri asupra unor ținte civile și care afirmă că vorbim despre căderea unei rachete antiaeriene”.

În după-amiaza zilei de 8 iulie, la Kiev s-au auzit o serie de explozii. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat căderea resturilor de rachete în șapte districte din Kiev și distrugerea spitalului de copii „Ohmatdet” („Protecția maternității și a copilăriei”). Primarul Vitali Klitschko a anunțat moartea a 20 de persoane, și rănirea a aproximativ 100, în tot orașul. În spitalul distrus s-a anunțat moartea a doi adulți și rănirea a șapte copii.

Ministerul rus al Apărării a subliniat că declarațiile despre o lovitură deliberată asupra țintelor civile din Ucraina sunt „absolut neadevărate”. Potrivit departamentului, obiectele civile au fost avariate din cauza căderii unei rachete de apărare aeriană ucraineană. Declarația ministerului spune că bazele aeriene ale Forțelor Armate ucrainene și instalațiile industriei militare ucrainene au fost lovite. Potrivit TASS, una dintre țintele atacului a fost un depozit de la uzina militară din Kiev „Artem”.

Urmărește-ne pe Google News