Putinele sperante ca moartea l-ar fi putut ocoli in urma tragediei aviatice produsa marti au fost risipite ieri. Oficial, comandorul Adrian Marinescu, cel aflat la mansa aparatului de zbor care s-a prabusit in lacul Golesti, Arges, a fost declarat mort. Trupul sau a fost scos din adancuri la mai putin de 24 de ore de la catastrofa.

In zorii zilei de ieri echipele de interventie au ”impartit” lacul in suprafete mari si au reluat cautarile trupurilor comandorului Adrian Marinescu, pilot, al locotenentului Adrian Cioarba, copilot, si al maistrului militar Constantin Hurchi, mecanic de bord, disparuti in urma accidentului aviatic. La scurt timp, pe fundul lacului scufundatorii au gasit cadavrul pilotului.

O echipa de legisti argeseni a efectuat autopsia si a concluzionat ca militarul a murit pentru ca trupul i-a fost zdrobit complet la impactul dur al elicopterului cu apa lacului. Intr-o zona mult mai restransa, scafandrii continua acum cautarile celorlalti doi militari – locotentul Cioarba si maistrul militar Hurchi – captivi undeva in adancuri, cu sanse mici de supravietuire. 

Elicopterul a cazut de la 15 metri

Referitor la cauzele care au condus la prabusirea aparatului de zbor Puma inca nu se poate pronunta nimeni. Si asta pentru ca nu a fost gasita coada elicopterului, acolo unde se afla inregistratorul de bord, adica cutia neagra. Tot ce se stie pana acum este faptul ca aeronava, aflata intr-un zbor de antrenament, a cazut in lacul Golesti de la o inaltime de 10 – 15 metri, intr-un moment in care se deplasa cu o viteza de aproximativ 100 km/h. Informatii foarte utile in derularea anchetei vor fi obtinute si dupa ascultarea convorbirilor radio dintre Baza Aeriana 90 de la Bucuresti, de unde decolase elicopterul si echipajul, care a fost auzit ultima oara pe calea undelor, undeva, in dreptul localitatii Campina.

Comandor Adrian Marinescu, singurul pilot gasit in lacul de la Golesti. A fost in perioada aprilie-iulie 2006 in misiune in Afganistan. Acolo, la Kabul, a indeplinit functia de comandant al Aeroportului International

Locotenent Adrian Cioarba – disparut

Maistru militar Constantin Hurchi – disparut

 

Urmărește-ne pe Google News