Salvatorii vor acționa pentru limitarea flăcărilor astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunitățile.
Dispozitivul de intervenție este format din 8 mașini de stingere incendii de pădure, 4 cisterne și un vehicul utilitar 4×4 UTV.
Totodată, 6 salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.
Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone.
„Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor”, notează cei de la IGSU.
În tot acest timp, se menține o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.
Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.
Baza salvatorilor români este stabilită la nordul capitalei Atena, în zona Elefsina.
Attica este una din cele 13 regiuni ale Greciei, fiind subdivizată în 4 prefecturi: Atena, Pireu, Attica de Est și Attica de Vest. Capitala provinciei și a Greciei este orașul Atena.
Pompierii greci continuă să lupte pentru a stinge incendiile de la nord-vest de Atena. În total, la operaţiunile de stingere a flăcărilor participă 330 de efective, ajutate de 115 mijloace terestre şi 11 aeriene.
Este a doua misiune a pompierilor români în Grecia, după intervenția celor 108 de salvatori pe insula Evia.
Pe 16 august, ei au revenit în țară. Cei 108 pompieri au fost primiți într-un cadru festiv și au fost înaintați în grad.