UPDATE ora 11.33: ”Dânsul, în mod legal, nu putea să intre peste rând, pentru că în momentul de față platforma este deschisă doar pentru personalul medical și de asistență socială. Greșeala a fost a medicului de familie care a făcut planificarea. Vom analiza dacă medicul respectiv poate fi tras la răspundere”, a declarat pentru Libertatea medicul epidemiolog Camelia Truică, DSP Călărași.
”Probabil, l-a planificat medicul din localitate. Platforma nu te întreabă decâtgrupa la care aparții. Nu-ți cere nici avizul de liberă practică, ca medic sau ca asistent. Sper să nu mai apară astfel de cazuri. Sper că a fost o eroare punctuală și nu se mai repetă. Cu atât mai mult cu cât foarte curând vor intra și celelalte categorii la planificare.
Noi la nivel de DSP nu vedem numele persoanelor care se vaccinează. Vedem care este numărul persoanelor planificate pe fiecare centru.
Centrul de vaccinare nu are cum să verifice calitatea tuturor persoanelor care se prezintă la vaccinare”, a explicat medicul epidemiolog Camelia Truică, DSP Călărași.
Contactat de Libertatea, edilul a precizat: ”Nu am vrut să lezez pe nimeni sau să sar rândul. Pur și simplu am vrut să dau un exemplu de mobilizare în comunitate, deoarece multă lume este reticentă să se vaccineze, de teama reacțiilor adverse. M-am programat la medicul de familie, pentru vaccinare, dintr-o discuție mai mult în glumă”.
”Dacă știam că ies astfel de discuții nu mă mai vaccinam și nici nu mai postam fotografia pe Facebook. Țineam secret. Nu mi-e teamă de COVID. Am fost răcit, dar am ieșit negativ de două ori”, a adăugat primarul comunei Alexandru Odobescu.
Astfel, Niculaie Eremia i-a luat-o înainte și președintelui României, Klaus Iohannis, care a anunțat marți că se va vaccina împotriva noului coronavirus vineri, 15 ianuarie, atunci când va începe a doua etapă de imunizare.
Românii incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare, respectiv populația cu grad ridicat de risc și lucrătorii din domeniile cheie, inclusiv Parlamentul și președintele, pot începe să se programeze începând cu 15 ianuarie, de la ora 15.00, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.
Vaccinarea propriu-zisă însă va avea loc câteva zile mai târziu, a menționat medicul.
Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape.
În etapa I a campaniei au fost incluși doar lucrătorii din sănătate și din domeniul social.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro