Edilul a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni, că intenţionează să slăbească şi aproape tot satul a decis să alerge cu el, pentru a-l încuraja.

Astfel, în fiecare joi seara, jumătate din sat îl însoţeşte şi aleargă alături de Luciano Fregonese pentru a-l ajuta să slăbească.

În această plimbare vioaie pe străzile localității, cetăţenii creează legături mai puternice şi profită de ea şi pentru a semnala problemele din administraţia locală.

Acest lucru îl ajută pe primar și să îşi întărească legătura cu concetăţenii săi.

Joggingul de seară a devenit o activitate care a implicat iniţial câţiva locuitori. În săptămânile următoare, numărul participanţilor a crescut până a ajuns la un grup de 150 de persoane.

„M-au făcut gras acum ceva timp, au scris pe un perete. Nu m-am simţit jignit, după 20 de ani ca administrator, acesta este rezultatul. Administrarea te îngraşă, obligaţiile conviviale, deliberările lungi cu efecte mortale asupra participanţilor te îngraşă”, a declarat Luciano Fregonese, recent confirmat primar pentru a treia oară.

El spune că, între prânzurile de afaceri şi întâlnirile cu susţinătorii, a luat în greutate în jur de zece kilograme în fiecare an, însă acum este decis să renunțe la „surplusul” de greutate. Iar comunitatea îl susține. 

Urmărește-ne pe Google News