Alejandro Arcos a depus jurământul lunea trecută în calitate de primar al Chilpancingo, un oraș atât de violent, încât o bandă de traficanți de droguri a deturnat o mașină blindată a guvernului și a luat polițiști ostatici, în 2023, pentru a obține eliberarea unor suspecți arestați.

Vă avertizăm că urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Chilpancingo este capitala statului Guerrero, unde se află Acapulco.

Biroul procurorilor de stat a emis, duminică, o declarație prin care a confirmat că Arcos a fost ucis, dar nu a oferit detalii. Confirmarea oficială a venit după ce pe aplicaţia de mesagerie WhatsApp au circulat fotografii care prezentau un cap tăiat deasupra unei camionete, care părea a fi al lui Arcos.

Alejandro Moreno, liderul național al Partidului Revoluționar Instituțional (PRI), a deplâns uciderea lui Arcos și a declarat că secretarul nou instalat al consiliului municipal a fost, de asemenea, ucis cu trei zile mai devreme.

„Erau în funcție de mai puțin de o săptămână”, a scris Moreno pe conturile sale de social media. „Erau funcționari publici tineri și onești care căutau progresul pentru comunitatea lor”.


https://twitter.com/solociudadanos/status/1843173910310957175?ref_src=twsrc%5Etfw 

Video: Primarul asasinat al orașului Chilpancingo.

„Au fost funcţionari tineri şi oneşti”

Moartea lui Arcos vine la doar trei zile după ce secretarul noului guvern al oraşului, Francisco Tapia, a fost împuşcat mortal.

„Au fost funcţionari tineri şi oneşti care au căutat progresul pentru comunitatea lor”, a scris senatorul Alejandro Moreno în social media.

Moreno, care este şeful partidului politic PRI din Mexic, a solicitat biroului procurorului general federal să conducă ancheta privind asasinarea lui Arcos şi Tapia, având în vedere „situaţia de neguvernabilitate din Guerrero”.

Guerrero a devenit unul dintre cele mai periculoase state pentru funcţionarii publici aspiranţi şi aleşi, precum şi pentru jurnalişti.

Cel puţin şase candidaţi la funcţii publice au fost ucişi în acest stat în perioada premergătoare alegerilor din 2 iunie din Mexic.

Mesajele din social media ale lui Arcos arată că, în ultimele zile, primarul a supravegheat eforturile de ajutorare în caz de dezastru în urma impactului uraganului John de luna trecută, care a provocat inundaţii grave în staţiunea balneară Acapulco şi în oraşele din jur.

Urmărește-ne pe Google News