În cazul lui Volosevici, primar votat pe listele PNL în 2020, acesta a fost acuzat de presiuni asupra directorului firmei Hale și Piețe din Ploiești. Mai precis, a încercat să-l determine să încheie sau să rezilieze contracte de închiriere pentru anumite spații comerciale, folosind injurii și amenințări, faptele petrecându-se acum 3 ani, când era edil, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti (PCA).

„În perioada aprilie-septembrie 2021, suspectul V.A.L., în calitate de primar al Municipiului Ploieşti, a adresat înjurii şi ameninţări, în mod repetat, preşedintelui Consiliului de Administraţie al SC HALE şi PIEŢE S.A. Ploieşti pentru ca acesta să rezilieze/încheie contracte de închiriere a unor spaţii comerciale cu încălcarea dispoziţiilor legale”, a transmis PCA joi, 24 octombrie.

Perchezițiile au avut loc în aceeași zi. „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti […] au efectuat 7 percheziţii la locuinţele a trei inculpaţi şi sediile sociale ale mai multor societăţi comerciale şi S.C. HALE şi PIEŢE S.A. Ploieşti, în dosar efectuându-se cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, santaj, uzurparea funcţiei, ultraj, purtare abuzivă”, au transmis anchetatorii la final.

Andrei Volosevici a câştigat Primăria Ploieşti în 2020 cu aproape 60% dintre voturi, dar a mai fost primar în orașul prahovean în perioada 2008-2012.

Cătălin Stavri, jurnalist în Ploiești, reținut și el

În aceeași situație este și jurnalistul din Prahova Cătălin Stavri, apropiat de Andrei Volosevici, reținut și el pentru 24 de ore. Surse judiciare au precizat pentru Libertatea că una dintre acuzații este aceea de șantaj în scopul obținerii de contracte pentru firmele sale.

„De asemenea, în perioada mai-octombrie 2021, suspectul S.C., în calitate de jurnalist la o cunoscută publicaţie on-line locală, din Ploieşti, fiind cunoscut ca o persoană apropiată de primarul municipiului Ploieşti, a pretins şi primit o importantă sumă de bani pentru a interveni pe lângă acesta, pentru a facilita încheierea unui contract de închiriere a unor spaţii comerciale”, spun procurorii.

Totodată, Cătălin Stavri, care are calitatea de suspect, „a pretins şi primit importante sume de bani de la reprezentantul unei societăţi comerciale pentru a interveni pe lângă conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, în vederea încheierii în condiţii avantajoase a unui contract”, au mai transmis anchetatorii.

Urmărește-ne pe Google News