După ce un parlamentar PSD – Dumitru Coarnă – s-a dus la Ambasada Rusiei, iar un altul, Daniel Ghiță, a declarat că nu va asculta discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a venit rândul unui primar din același partid să îl atace pe politicianul de la Kiev.

Iulian Preda, primar PSD la Sâmburești, nordul județului Olt, l-a atacat atât pe Zelenski, cât și faptul că președintele ucrainean l-a condamnat, în discursul său din Parlamentul României, pe Nicolae Ceaușescu.

91,92%

este scorul cu care Iulian Preda a fost ales primar în Sâmburești

„Saltimbancul ăsta dizabilitat își permite să-l caracterizeze pe Ceaușescu, în plină ședință a Parlamentului României. Și slugile globaliste îl aplaudă. 

Băi, saltimbancule, Ceaușescu a lăsat o țară liberă, fără datorii, cu industrie, plină de viață, pe când tu ți-ai ruinat țara ce ai moștenit-o de la alții (era să zic țara ta, dar nu e a ta, a ta are stea în colțuri). Băi, caricatură sorosistă, de la mine ai o mare scârbă…”, a scris Preda pe Facebook.

Foto captură Facebook

El a continuat cu laude la adresa poporului maghiar, la adresa Dianei Iovanovici-Șoșoacă și cu alte noi atacuri la Zelenski.

„Aseară, Parlamentul României l-a ascultat și aplaudat pe bufonul ăsta, un circar sorosist care și-a distrus propria-i țară adoptivă, la ordin. Globalismul, sub formele sale cele mai nebănuite…”, a mai scris Preda.

Foto Facebook / Iulian Preda

Același Preda a postat în trecut inclusiv imagini în care președintele României, Klaus Iohannis, e comparat cu Adolf Hitler.

„Nu știu de ce Parlamentul României trebuie să asculte mesajul unui președinte care ne-a numit invadatori în Bucovina de Nord”

Libertatea l-a sunat pe Iulian Preda. Discuția s-a terminat după ce primarul a menționat că n-a mai citit știri din cauza pandemiei.

Libertatea: Domnule Preda, citeam acum postarea dumneavoastră de pe Facebook legată de discursul lui Zelenski…
Iulian Preda: Domnule, în calitate de cetățean român, nu înțeleg care este asemănarea între Vladimir Putin și Nicolae Ceaușescu. În 1989, populația României în interiorul granițelor era de 24 milioane de locuitori. Acum e la 16 milioane. O scădere cu o treime a populației. Nu mai vorbesc că Ceaușescu a lăsat 1.700 de fabrici și uzine care acum nu mai există. Care asigurau acele locuri de muncă, iar oamenii sunt nevoiți să plece în afară să își câștige pâinea. Comparația cu Ceaușescu e cel puțin deplasată. 

Da, dar…
– Doi la mână, nu știu de ce Parlamentul României trebuie să asculte mesajul unui președinte care ne-a numit invadatori în Bucovina de Nord. Parlamentul României n-a făcut niciodată o ședință solemnă pentru acei 7-8 milioane de români plecați în afara graniței.  Nu a interesat pe nimeni de ei, trebuie să ne intereseze soarta Ucrainei? Pe mine mă interesează soarta românilor și a României, nu a Ucrainei.

Ați continuat, ați mai scris despre Zelenski, domnul Ciolacu, din partidul căruia faceți parte, a spus altceva aseară.
– Domnule, nu am văzut, nu mai urmăresc știrile. De doi ani și jumătate de când cu pandemia. Eu sunt și am fost PSD-ist fără doar și poate, dar nu îmi ia nimeni dreptul să gândesc. 

Libertatea a încercat să ia legătura cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru o reacție pe acest subiect. O vom publica imediat ce ne va parveni. 

 
 

Urmărește-ne pe Google News