Pe 16 octombrie, Ogâgău a fost validat pentru un nou mandat. Anterior, își pierduse funcţia de primar, obținută din 2016, din cauza unei condamnări pentru sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Acum, Ogâgău, care a candidat ca independent, a declanșat operațiunea de curățare a albiei Someșului Mare de gunoaie, a informat publicația bistrițeană Timp Online.

Traian Ogâgău.

„Suntem între Maieru și Sângeorz-Băi, unde avem informații că multe mașini intră noaptea și aruncă gunoi. Uitați-vă ce e aici, nesimțiții, cum își bat joc de noi, de natură, de Dumnezeu și de apă. Să încercăm să depistăm vreun binevoitor care își bate joc de noi”, se aude primarul din Sângeorz-Băi pe înregistrarea din 17 decembrie.

Edilul a scotocit printre gunoaie și a găsit o chitanță eliberată chiar de Primăria Sângeorz-Băi, din care și-ar fi dat seama cine le-a aruncat: „Cristian Vasile Ruști, Cormaia 41 A. Iată-l!”, spune, convins, primarul.

Ogâgău a chemat Poliția Locală Sângeorz-Băi să-i dea amendă respectivului, dar și un utilaj, cu care să încarce gunoiul și să i-l „ducă acasă” celui care a poluat Valea Someșului. Apoi, i-a cerut Poliției Locale să facă patrulări în zonă și i-a întrebat pe polițiști dacă au montat cameră de luat vederi.

Împreună cu Poliția Locală și cu un buldoexcavator care a încărcat mormanul de gunoi găsit lângă râu, primarul s-a dus la locuința bărbatului.

La solicitarea primarului, gunoiul a fost aruncat în curtea cetățeanului al cărui nume a fost găsit pe chitanța respectivă, aruncată pe malul Someșului, chiar dacă acesta nu era acasă și nu a putut confirma sau infirma că el este poluatorul. Amenda, pe care edilul a cerut-o maximă, o va primi prin poștă.

Sănătate! Și care cum mai prindem, la fel procedăm! Nu iertăm pe nimeni. Poate să vină Iisus Hristos! Fac apel la toți primarii de pe Valea Someșului: fără milă, să intrăm pe ei că nu se mai poate! Să le fie rușine! Iertați-mă dacă am fost un pic mai nervos, dar nu se mai poate. Dacă ar fi după capul meu, le-aș face altceva, dar nu pot.

Traian Ogâgău:

Urmărește-ne pe Google News