În horătârea de Consiliu se stabilește că durata lucrărilor de întreținere curentă și remedire a avariilor la rețelele de infrastructură nu poate depăși 48 de ore.

În plus, executarea de lucrări în domeniul public se va face după includerea și aprobarea lor în Programul Coordonator Anual. De pe altă parte, se mai arată în hotărâre, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data primirii comenzii de refacere a zonelor afectate de lucrări de la administratorul de rețea, sociatatea care are în garanție/ postgaranție (întreținere) artera are obligația de a aduce la starea inițială zonele afectate.

Nerespectarea normelor atrage amenzi de până la 5.000 de lei

Sunt stabilite și responsabilități și pentru administratorii rețelelor și constructorii lucrărilor edilitare. Astfel, nerespectarea acestor norme constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.500 la 5.000 de lei. “Vorbim de o birocrația execesivă. Circuitul de avizare este unul încâlcit, stufos. Sunt 35 de avize care trebuie să fie obținute de la  direcțiile din Primăria Generală pentru aceste lucrări de infrastructură. Unele avize sunt redundante, altele nefolositoare, altele chiar hilare. Urmărim reducerea birocrație în acest circuit de avizare.  Și Direcția de Urbanism va veni cu un proiect de hotărâre ( în ședința de consiliu viitoare) care va comasa aceste avize”, a declarat astăzi primarul Gabriela Firea, în cadrul ședinței de consiliu.  Potrivit lui Lucian Ene, directorul general în cadrul Direcției Generale de Infrastructură și Servicii Publice, au fost deja eliminate 3 avize care erau inutile. Hotărarea votată astăzi intră în vigoare în 10 zile de la data aducerii la cunoștință.

CITEȘTE ȘI:


VIDEO | O fată de culoare îmbrăcată în costum popular, imaginea României pentru Centenar. ICR Londra a retras clipul de pe Facebook, din cauza mesajelor naționaliste

EXCLUSIV/ Părinții lui Ionuț, băiețelul ucis de maidanezi, au rămas fără banii din conturi. ”Eram în pelerinaj când ne-au sunat de la bancă”


 

 

Urmărește-ne pe Google News