Procesul închis astăzi de magistrați, în mod definitiv, a început încă din 2002, când Clubul Sportiv Sportul Studențesc a deschis speța sperând că vor reuși să păstrareze terenul în domeniul public. Reprezentanții Clubului au susținut că BTT a vândut acest teren deși era domeniul public și nu avea dreptul să perfecteze o asemnea tranzacție. Din anul 2009, Primăria Municipiului București a intrat în proces alături de Clubul de Yachting Sportul Studențesc.
Suprafețele vizate de acest proces reprezintă zona de lux a Parcului Herăstrău și sunt „populate” cu o sumedenie de restaurante de fițe. În decizia judecătorească nu se regăsește însă nici vreo mențiune cu privire la banii pe care cumpărătorul din 1999, firma privată, i-a plătit către BTT. Cel mai probabil, în motivarea deciziei de astăzi se va stabili să dacă societatea respectivă va fi sau nu despăgubită.
Iată ce a declarat astăzi primarul Sorin Oprescu la aflarea sentinței:
„Mulțumesc Justiției. Astăzi s-a făcut dreptate! Este o decizie istorică, prima dată în ultimii 25 de ani. Cea mai mare victorie a Primăriei Municipiului București. Prin decizia definitivă și irevocabilă a Instanței, cele 7 hectare din parcul istoric Herăstrău revin bucureștenilor! Astfel Patrimoniul Capitalei a fost reîntregit.
Completul de judecată a constatat nulitatea absolută certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Ministerul Tineretului și Sportului. De asemenea, a constatat nulitatea absolută a contractului de vânzare – cumpărare încheiat în data de 28.07.2003, între SC BTT SA și SC Domino 94 Impex SRL, cu privire la imobilul teren din șoseaua Nordului 7-9, Sector 1.
Bucureștenii beneficiază de încă 30.000 de mp de spațiu verde, în parcurile din Administrația Municipalității. Mai mult decât atât, am redat bucureștenilor peste 120.000 de mp de spațiu verde, în afara parcurilor Capitalei. Am obținut acest spațiu verde prin desființarea, în 6 ani, a circa 2.000 de construcții civile, construite ilegal pe domeniul public„.
Lacul Herăstrău şi toată moşia Herestrău, pe o întindere totală de 480 hectare, au fost cedate primăriei de Regele Carol I încă din anul 1910.