Municipalitatea subliniază că toate procedurile de achiziție și organizarea evenimentelor din cadrul proiectului „Poveste de iarnă”, inclusiv cele care privesc montarea patinoarului, au fost făcute legal, respectând toți pașii.

Destinată plimbării pe patine, nu patinajului de hochei pe gheață

Despre suprafața patinoarului, PMB spune că este destinată plimbării pe patine, nu patinajului de hochei pe gheață sau patinajului artistic, ori de viteză, și se adresează copiilor cu vârste între 4 și 7 ani și începătorilor.

Asta, cu toate că patroana firmei care a montat patinoarul spunea că acesta a fost adus din Spania, iar echipa de hochei a Canadei se antrenează pe o astfel de suprafață.

„(…) Suprafața patinoarului s-a putut clasa între patine și role, destinată în special începătorilor, fiind ideală pentru toți cei care sunt la primele lecții de patinaj. Concret, patinoarul a reprezentat un concept pentru un anumit tip de patinaj, cu anumite tehnici, motiv pentru care s-a asigurat prezența gratuită a unui instructor cu rolul de a oferi instrucțiunile necesare tuturor participanților. Mai mult decât atât, patinoarul a fost dotat cu un număr de 200 de perechi de patine specifice și corespunzătoare suprafeței acestuia”, explică primăria, într-o serie de precizări transmise ziarului Libertatea.

„Atribuirea contractului s-a făcut conform legii”

Referitor la atribuirea contractului de către primărie prin Compania Municipală Agrement SA, una dintre cele 22 de companii proprii ale municipalității despre care instanța a stabilit că au fost înființate ilegal, PMB spune că a fost făcută conform legii, iar dintre cei doi ofertanți, asocierea Star Pro Center – SC Caravana lui Axinte SRL a fost declarată câștigătoare. Aceasta a avut obligația de a monta patinoarul cu o anumită dimensiune, din plăci care formează „o suprafață netedă și lucioasă în vederea practicării unor activități sportiv-recreative cu patine, cu toate dotările necesare pentru o utilizare corespunzătoare cu acces gratuit pentru toți cetățenii indiferent de vârstă”.

„Menționăm că autoritatea contractantă nu a solicitat detalii cu privire la personalul propus pentru derularea contractului întrucât, în conformitate cu prevederile art. 3, alin. 1 din instructiunea ANAP nr. 1/2017, detaliile cu privire la personalul implicat nu sunt considerate criterii de calificare și selecție. (…) Referitor la sediul operatorului economic SC Pro Star Center INTL SRL, menționăm că, la dată depunerii ofertei, acesta a prezentat certificatul constatator valabil prin care dovedește înregistrarea în conformitate cu condițiile legii, inclusiv existența sediului social, singurul sediu obligatoriu solicitat de legislația în vigoare”, mai precizează municipalitatea.

Patinoarul din plastic despre care Libertatea a scris astăzi a funcționat la intrarea în Parcul Carol din 6 decembrie și până în acest weekend. Părinții copiilor care au folosit acest patinoar s-au plâns că pe suprafața lui patinele alunecă foarte greu.

De montarea patinoarului s-a ocupat firma Star Pro Center SRL a Nicoletei Diaconescu, firmă care a câștigat la sfârșitul anului trecut contractul de 13 milioane de euro pentru reabilitarea termică a blocurilor din sectorul 5.

După ce reporterii ziarului i-au expus problema patinoarului, patroana firmei Star Pro Center s-a arătat surprinsă, pentru că, spune ea, chiar echipa de hochei a Canadei se antrenează pe un astfel de patinoar.

Citește și:

Contract nou pentru firma care „a dat un tun” de 13 milioane de euro cu anveloparea blocurilor: Patinoare din plastic „pe care nu se alunecă”!

Cui i-a dat primarul sectorului 5 peste 13 milioane de euro pentru anveloparea blocurilor. Traseul incredibil al femeii: în 2012 făcea angajări pentru videochat, în 2019 a pus mâna pe contract printr-o firmă-fantomă!

Patroana de 13 milioane are off-shore în Seychelles! Libertatea continuă seria dezvăluirilor despre persoana care administrează firma ce va anvelopa blocurile din sectorul 5 al Capitalei

Urmărește-ne pe Google News