După mai mulți ani de blocaje, patinoarul Mihai Flamaropol prinde, în sfârșit, contur. 25% din lucrări au fost deja executate. Investiția va fi finalizată în vara anului viitor, a transmis Primăria Capitalei.
Primăria Municipiului București continuă lucrările de reconstrucție și modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu. Acestea au demarat la începutul lunii martie 2017, iar până în acest moment a fost executat un sfert din totalul contractului.
„Începând cu jumătatea anului viitor, loturile naționale de hochei și patinaj ale României, precum și copiii care își doresc să facă performanță pe gheață, vor avea un patinoar artificial olimpic nou, dotat la cele mai înalte standarde. Prin finalizarea acestei investiții vom pune Bucureștiul și România pe harta competițiilor internaționale în domeniul sporturilor pe gheață și vom oferi în același timp bucureștenilor un centru sportiv și de agrement modern”, a declarat primarul general Gabriela Firea.
Vor exista și săli de fitness și spațiu pentru escalade
Noul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri și se va adresa atât sportivilor de performanță, cât și publicului consumator de sport pe gheață. Construcția, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 9.500 mp, va avea dublă funcțiune: patinoar și centru sportiv și de agrement.
În cadrul centrului sportiv și de agrement vor exista spații pentru exerciții fizice “clasice “(bazin inot, wellness, sala de baschet, săli fitness, aerobic), dar și pentru disciplinele de sport urban (skateboarding, skating, byking, escalada). De asemenea, sunt prevăzute și spații comerciale dedicate sporturilor (magazin echipament sportiv) și gastronomie (cafenea și restaurant).
”În cadrul proiectului, sunt prevăzute 122 locuri de parcare, atât pentru public, cât și pentru sportivi, respectând astfel cerințele de omologare ale Federațiilor internaționale de hochei, patinaj etc, precum și normele de urbanism existente. Astfel, vor exista 2 locuri de parcare dedicate autocarelor sportivilor, locuri pentru oficiali, pentru spectatori, dar și locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități. În cadrul proiectului se vor amenaja peste 14.000 de mp de spații verzi atât la sol cât și pe acoperișul clădirii, care va fi pietonal”, se mai arată în comunicatul trimis.
Activități pe acoperișul clădirii
Tot pe acoperiș va fi amenajat un spațiu destinat practicanților sporturilor pe role, skate sau bicicletă. Pe timpul iernii, suprafața va putea fi amenajată ca snow park, în acest scop fiind prevăzută amplasarea unui tun de zăpadă în vârful pantei principale.
Suprafața spațiilor comerciale și a spațiilor cu destinație de bar și cafenea din incinta centrului sportiv și de agrement este de aproximativ 5,5% din suprafața totală a construcției.
Valoarea contractului: aproape 100 de milioane de lei
Valoarea contractului de servicii de proiectare și lucrări de construcții pentru obiectivul de investiție: ”Refacere și modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol și realizarea de spații adiacente necesare desfașurării activităților sportive și de agreement” este de 99.935.947,53 lei exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI.
Patinoarul Mihai Flamaropol a fost construit în anul 1952, fiind amplasat în Parcul National al Municipiului București. Vechea construcție, aflată într-o stare avansată de degradare, a fost demolată, iar în luna martie 2017 au început lucrările pentru construcția noului patinoar și a spațiilor adiacente.
Libertatea a prezentat starea jalnică în care era patinoarul Mihail Flamaropol, în urmă cu 3 ani.
CITEȘTE ȘI:
În plin blocaj al posturilor în cultură, “Teatrul Muzical Ambasadorii” a fost înființat „cu dedicație”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro