„Readucem la viață Palatul Reginei Maria din Mamaia. Azi (marți – n.r.) am semnat contractul de vânzare-cumpărare a terenului de 1,5 hectare aferent Castelului regal din stațiunea Mamaia. Prețul plătit este identic cu cel la care terenul a fost vândut în urmă cu două decenii”, a scris primarul Constanței, Vergil Chițac, pe pagina de Facebook.

Terenul de 1,5 ha va fi transmis Ministerului Culturii, iar împreună cu castelul, va face parte din proiectul național „Temelii culturale”, prin care vor fi salvate 14 obiective de interes național și european, mai spune edilul.

Luna trecută, imobilul clădire „Club Castel, fostă Vilă Regală”, a fost predat către Ministerul Culturii în vederea restaurării și amenajării.

„După finalizarea lucrărilor, monumentul va intra în administrarea Primăriei Constanța. Încet dar sigur, Constanța își va recăpăta valorile culturale. Ca și Cazinoul de pe faleză, Castelul Regal din Mamaia va reprezenta un nou punct turistic de atracție”, mai spune primarul Constanței, Vergil Chițac.

Urmărește-ne pe Google News