Copii între 4 și 12 ani sunt invitați de Compania Municipală Sport pentru Toți să participe între 1 și 7 august, pe Arena Națională, la o competiție sportivă.
Întrecerile se numesc ”Festivalul Sportului pentru Toți” și au loc la:
- fotbal
- tenis
- Streetdance
- bocce (joc cu bile asemănător petanque)
- skandenberg
- tenis de masă
- box
- arte marțiale
- jocurile copilăriei
„Oferind servicii gratuite cetățenilor”
Conform misiunii sale, Compania Municipală Sport pentru Toți investește banii publici în dezvoltarea sportului de masă, prin servicii gratuite sportive oferite bucureștenilor.
Dezvoltarea sportului de masă prin organizarea diferitelor evenimente sportiv-recreative pentru toți bucureștenii, oferind servicii gratuite cetățenilor și infrastructura necesară prin baze sportive dispuse în diferite cartiere ale orașului
Scopul companiei așa cum figurează în prezentarea acesteia
Pe baza acestei promisiuni, înființarea companiei sportive a fost votată de Consiliul General în 11 aprilie 2017, la cererea Gabrielei Firea.
Compania Primăriei are un buget de 19 milioane de lei în 2019 și a terminat anul 2018 cu o pierdere de 515.000 de lei, potrivit HotNews.
Gratis, adică între 350 și 450 de lei de echipă
În cazul evenimentului organizat pe Stadionul Național, la fotbal, sportul cel mai căutat, echipele de copii sunt puse să plătească o taxă de participare, ceea ce a stârnit revolta cluburilor sportive. La fotbal, vor fi 7 grupe de vârstă, între 6 și 12 ani.
„Taxele sunt între 350 de lei și 450 de lei, în funcție de vârsta copiilor din echipă. Nu e normal ca Primăria, care tot declară că e într-o jenă financiară, să încerce să acopere o parte din costuri de la copii”, a declarat unul dintre antrenori, rugând ca numele lui să nu fie divulgat.
În regulamentul competiției, compania explică diferența de preț între grupele de vârstă prin „numărul de arbitri necesar”.
Ziarul a solicitat companiei de sport a municipalității o poziție în privința taxei impusă echipelor de la fotbal, iar directorul Cezar Stancu a spus: „Nu pot să vă dau nici un detaliu, o să văd dau cu mare plăcere, dar numai după ce trimiteți o cerere la Primărie”.
Primăria nu răspuns încă cererii. Prezentăm mai jos punctul de vedere al ziarului Libertatea.
Redacția Libertatea: „Jurnalista Ana Maria Păsat are semnătura retrasă până când finalizăm cercetarea”
„Pe parcursul documentării subiectului, redacția Libertatea a primit un pont legat de participarea unei ziariste la procesul de înscriere, din partea organizatorilor.
Redacția a aflat că e vorba chiar de o persoană de la Libertatea, reportera Ana Maria Păsat, de la secția de Monden.
Pe pagina ei de Facebook, apare numărul de telefon care îi aparține și unde echipele de fotbal sunt îndemnate să se înscrie la competiția organizată de Compania Municipală Sport pentru Toți.
Redacția a verificat și ea se declară, în convorbirile telefonice, parteneră a Primăriei.
Din primele explicații ale jurnalistei, ea susține că a făcut totul voluntar, dar din punctul de vedere al Libertății, cu datele de acum, există un conflict de interese.
Redacția a decis să retragă dreptul de semnătură al Anei Maria Păsat și să pornească o cercetare disciplinară, la finalul căreia faptele descoperite și decizia vor fi comunicate publicului cu maximă transparență.”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro