„Ne-am străduit să contribuim la distribuţia către populaţie a unor măşti la preţuri rezonabile. Am achiziţionat producţia de la un producător local de măşti de protecţie de tip chirurgical şi am hotărât, iniţial, să le distribuim prin cât mai multe farmacii. Am încheiat, în acest sens, un protocol cu Colegiul Farmaciştilor. Din păcate, deşi conducerea Colegiului a fost bine intenţionată, n-a funcţionat pentru că doar o parte din farmaciile orădene au acceptat să vândă aceste măşti la un preţ stabilit”, a declarat primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.
Potrivit acestuia, întrucât protocolul nu a funcţionat, s-a luat decizia de a le vinde prin punctele de vânzare publice ale Administraţiei Domeniului Public, la intrarea în pieţele agro-alimentare şi la intrarea în primărie, precum şi prin chioşcurile de vânzare bilete şi abonamente ale companiei de transport local OTL SA.
„Vor fi, în total, 20 de puncte prin care se vor vinde măşti, respectiv 15 chioşcuri de bilete, plus cinci ale ADP, inclusiv la intrarea în Primăria Oradea, la preţul de 1,5 lei bucata. Asta înseamnă că cei care vor să îşi rezolve problemele la o instituţie de tip public, vor să facă piaţa sau să circule cu mijloacele în comun, chiar dacă nu au mască, vor putea să şi le cumpere de la faţa locului”, a mai precizat primarul.
Societatea de transport local din Oradea a redeschis, vineri, chioşcurile de vânzare a biletelor, a căror activitate a fost suspendată pe durata stării de urgenţă.
Potrivit directorului tehnic al OTL, Adrian Revnic, circulaţia pe mijloacele de transport în comun din Oradea şi zona metropolitană este asigurată, în orele de vârf, cu 26 dintre cele 36 de tramvaie şi cu 72 de autobuze, din totalul de 79.
„Respectăm toate hotărârile recentei ordonanţe militare privind distanţarea fizică a călătorilor. Avem afişat circuitul călătorului, cu indicatoare pe unde să urce şi pe unde să coboare, şoferul este protejat cu un ecran de plexiglas, mijloacele de transport sunt decontaminate la capăt de linie şi la sfârşitul zilei şi la fel autogările şi staţiile cu adăposturi pentru călători. În plus, controlorii de bilete sunt dotaţi cu termometre de citire a temperaturii la distanţă, care vor determina eventuala stare febrilă a unor călători”, a declarat Adrian Revnic.
Cum ne protejăm de Covid-19