Primăria condusă încă de Clotilde Armand este executată silit pentru că nu ar fi achitat facturile apărătorilor de la casa de avocatură Muşat & Asociaţii, în valoare de 800.000 de euro.

A fost pus sechestru pe 19 maşini, inclusiv pe cea folosită de Clotilde Armand, dar şi pe două maşini de Salvare şi pe maşinile de pompieri.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 din București au transmis că au contestat executarea silită.

„Facem precizarea că am contestat executarea silitsă cauzată de întârzierea achitării unor facturi pentru avocaţii care reprezintă Primăria Sectorului 1 în litigiul cu Compania Romprest. Această întârziere a avut loc din cauza consilierilor PNL- PSD care au votat bugetul Sectorului 1 cu întârziere,” au transmis oficiali din cadrul Primăriei Sectorului 1.

În octombrie 2020, Clotilde Armand a declarat că încă nu era primar în funcţie pentru că a fost întârziată depunerea jurământului şi preciza că instituţia a fost înştiinţată că va fi executat silit Consiliul din cauză că fostul edil Daniel Tudorache nu a mai plătit din luna aprilie facturile către Romprest.

În decembrie 2020, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat în scris companiei Romprest refacturarea serviciilor prestate în ultima perioadă „pentru a intra în legalitate”, în urma neregulilor constatate.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

În 24 decembrie 2024, Clotilde Armand anunţa că va face plângere penală împotriva Romprest şi preciza că a început procedurile de reziliere a contractului de salubrizare.

În februarie 2021, DNA a solicitat Administraţiei Domeniului Public Sector 1 documente referitoare la contractele de salubrizare, iar în luna iunie a aceluiaşi an Armand a vrut declararea stării de alertă din cauza situaţiei deşeurilor.

În iulie 2021 Primăria Sector 1 a pierdut un proces cu Romprest, Clotilde Armand anunţând că fusese deschis de fostul primar.

În iulie 2021, Consiliul Local a fost convocat pentru rezilierea contractului cu Romprest şi a fost declarată starea de alertă în sector.

În decembrie 2021, Consiliul Local Sector 1 a mandatat-o pe Clotilde Armand pentru recuperarea prejudiciului de 243 de milioane de lei, adus bugetului Sectorului 1, prin contractul cu Romprest.

Urmărește-ne pe Google News